ALEX SCHULMAN bland sommarläsning från Älska Pocket

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Bokhösten är här, högtidssäsongen för alla bokälskare! Strandläsning i all ära, men nog är det trevligare att sitta upprätt i en fåtölj och läsa utan sand mellan sidorna och en sol som bländar? Augusti bjuder på en blandning av gamla favoriter i ny kostym och massor efterlängtade pocketnyheter, vi hoppas att ni ska hitta era favoriter i bokhögen. Därtill får ni inte missa att Pocketpodden byter namn och inriktning – hoppas alla fans hänger med till nya Samtal om böcker!

Paula Hawkins Kvinnan på tåget
Paula Hawkins I djupt vatten
Emily Brontë Svindlande höjder
Charlotte Brontë Jane Eyre
Hannah Richell Floden hem
Susanne Jansson Vintervatten
Vanessa Springora Samtycket
Jessica Schiefauer Pojkarna
Jessica Schiefauer När hundarna kommer
Ann Napolitano Käre Edward
Jo Nesbö Kungariket
Alex Schulman Överlevarna
Lasse Wierup Gangsterparadiset
Elisabeth Nemert Älvornas kulle

Om Alex Schulman Överlevarna

“Vi är verkligen där – i huset vid sjön, på skogsstigarna, bland fåglarna och insekterna, i ljusets växlingar. Här finns en nästan ålderdomlig rytm i naturbeskrivningarna, som för tankarna till Pär Lagerkvist eller Harry Martinson. … “Överlevarna” är en mättad och mogen roman … Detta kan vara början på ett betydande författarskap.” Dagens Nyheter
“Schulman har sina smärtpunkter och vet exakt hur han ska utnyttja dem. … Han är enormt bra på att berätta en historia så att den griper tag.” Sydsvenskan
“…satans snyggt … här finns dramatik så det räcker, men Schulman arbetar lika mycket med små detaljer, vardagshändelser som ter sig obetydliga för en utomstående men som blir knivskarpa, bestående minnen för ett barn. … Alex Schulman glider, hur förankrad i det biografiska han än må vara, tydligt iväg mot en friare fiktionsprosa. Mellan raderna skymtar en författare med siktet inställt mot horisonten, som vill vidare. Man blir nyfiken på vart det bär.” Svenska Dagbladet

NYTT

Nu finns systrarna Brontës tidlösa klassiker Jane Eyre och Svindlande höjder i vackra nyutgåvor i design av designern Cecilia Pettersson. Ett måste i bokhyllan!

En av höstens mest efterlängtade nyheter är Paula Hawkins Ur förtärande eld som utkommer 31 augusti. För dig som ännu inte upptäckt Hawkins författarskap med psykolgisk spänning i världsklass finns nu de tidigare succéerna Kvinnan på tåget och I djupt vatten i nya fina pocketutgåvor.

Pocketpodden byter namn och skepnad – missa inte lanseringen av Samtal om böcker nu på lördag med pocketaktuella Alex Schulman. För dig som har gratistjänsten Podplay så kan ni lyssna på de nya avsnitten varje fredag. Det blir fortsatt spännande författarsamtal med aktuella författare och en gång i månaden blir det bokcirkel ihop med Kollektivet. Hoppas ni hänger med! Och självklart finns alla 111 avsnitt av Pocketpodden kvar att lyssna på.

MISSA INTE!

– Filmatiseringen av Liane Moriartys Nio främlingar
– Filmatiseringen av systrarna Schulman Widells Två systrar
– Filmatiseringen av Jag är Zlatan

© Älska Pocket

print

Våra samarbetspartners