EN SJÖJUNGFRU I PARIS – romantik med en doft av sockervadd och söta parfymer

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Une sirene à Paris
Regi: Mathias Malzieu
Skådespelare: Nicolas Duvauchelle, Marilyn Lima, Tchéky Karyo, Rossy de Palma, Romane Bohringer
Premiär: 2021-08-06
Betyg: 3

På Seine i Paris ligger en av de mer karakteristiska restaurangbåtar med en inredning som för tankarna till musikalfilmen Moulin Rouge, där sång och dans bedrivs utan hämningar i en lönndel av båten, allt under ägaren herr Camilles gästfrihet (Tchéky Karyo).

Hans son, Gaspard tar sig till och från faderns båt på rullskridskor, och har tyvärr aldrig funnit sig väl acklimatiserad till vuxenlivet eller det ansvar som fadern önskar att han tog. Oroad över sonens saknad av kvinna vid hans sida ställs plötsligt allt på ände när en vacker men skadad sjöjungfru dyker upp vid båtens vattenlinje.

Gör sig mer i sagoboksform

Gaspard faller nästan handlöst, men till skillnad från alla andra män dör han inte av hennes sång. Kärlekshistorien, med försök till komiska inslag är gullig men tyvärr så faller logiken i berättelsen. Även hur logiskt det än är med sjöjungfrur i Paris.

Filmen känns mer som ett barnprogram med en doft av sockervadd och söta parfymer med pufflaska från en svunnen tid. Det som kunde blivit en romantisk fantasiresa blir istället en berättelse som gör sig mer i sagoboksform än på bio.

Skriven 2021-08-13

print

Våra samarbetspartners