PARIS CAN WAIT (Bonjour Anne)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Eleanor Coppola
I rollerna: Diane Lane, Alec Baldwin, Arnaud Viard

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2017-08-18

Tidigare i somras fick vi se Tulpanfeber en film som samlat damm ett tag och nu är det dags för Paris Can Wait som också legat och väntat på distribution. Filmen är skriven och regisserad av Eleanor Coppola, Francis Ford Coppolas fru och följaktligen Sofia Coppolas mor. Filmen känns faktiskt lite självbiografisk om än satt i nutid.

Handlingen är väl en enkel bagatell. Den store Hollywoodproducenten Michael (Baldwin) befinner sig i Cannes och har sin fru Annie (Lane) som resesällskap. Efter Cannes ska paret ta sig till Paris för lite semester men först måste Michael till Budapest. Dessvärre drabbas Annie av en öroninfektion och får flygförbud. Vad göra? Då kliver Michaels franske producentkollega Jacques (Viard) in i handling och erbjuder Annie en skjuts till Paris. Skjutsen förvandlas snabbt till en rod-trip i den franska matens och naturens tecken.

Filmen är välgjord men tenderar till att bli lite långtråkig emellanåt fast filmen är bara 92 min lång. Den är ändå inte riktigt så dåligt så att den får en tvåa men trean är väldigt svag. För att en romantisk komedi ska funka måste kemin stämma till 100% mellan paret och detta är inte fallet här. Det positiva är dock att man blir hur sugen som helst på att köra från Cannes till Paris med ett antal stopp på vägen.

skriven 2017-08-10

print

Våra samarbetspartners