TIVOLI i Köpenhamn firar sin 178:e födelsedag den 15 augusti

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det er ikke mange forlystelsesparker i verden, der kan prale over, at de er over 170 år gamle. Men det kan blandt andet Tivoli. Søndag den 15. august fylder verdens næstældste forlystelsespark 178 år, hvilket bliver fejret med en dag pakket med aktiviteter, Tivoli Gardens medaljeoverrækkelse, koncerter mm. Der bliver også taget hul på Tivolis klassiske festival ”Stjernestunder”, hvor blandt andet sopranen Patricia Petibon optræder. Er gæsterne mere til dans, kan de opleve Copenhagen Made – en stor koreografi-konkurrence lavet i samarbejde med tre store kunstneriske huse. Dagens afsluttes med fødselsdagsfyrværkeri klokken 22:00.

I Tivoli er der noget for alle. Om man er til en god burger i Gasoline Grill, en fed koncert på Plænen eller en vild tur i Dæmonen, er der noget for enhver smag. Det bliver selvfølgelig i samme ånd, at Tivoli fejrer sin 178 års fødselsdag søndag den 15. august 2021, hvor der vil være noget for alle aldre. Allerede fra morgenstunden kan gæsterne være med, når fejringen skydes i gang med morgenløb klokken 08:45. Vil de køre i et roligere tempo, er der morgenyoga klokken 09:00. Er de mindste til underholdning fra Rasmus Klump, kan de se forestillinger med den populære bjørn fra klokken 12 og helt frem til klokken 17 i hans hus.

Strøgparade fra Kongens Nytorv

En af de mest stolte varemærker i Tivoli er Tivoli Garden, som også vil være til stede under fødselsdagsfejringen. De fejrer Tivoli Garden ved at gå strøgparade fra Kongens Nytorv klokken 15:30, hvor de går gennem København og ender ved Tivolis Hovedgang omkring klokken 15:50. Senere på dagen vil Tivoli Garden blive anerkendt med medaljeoverrækkelse på Plænen. Her uddeles medaljer til de gardere, som efter utallige parader og koncerter har nået pensionsalderen på 16 år og stopper i Tivoli-Garden. En bronzemedalje uddeles for tre sommersæsoner. Sølv for fem sommersæsoner og guldmedaljen uddeles for syv sommersæsoner.

”Stjernestunder” skydes i gang med festivallens første koncert

Musikfestivallen, ”Stjernestunder” i Tivoli er en festival dedikeret til klassisk musik. Mellem den 15. og 22. august 2021 vil Tivoli rumme toner af klassisk musik af talentfulde verdensstjerner. I løbet af ugen kan gæsterne komme helt tæt på musikken og musikerne, når de spiller med hinanden i Glassalen. ”Stjernestunder” skydes i gang under Tivolis fødselsdagsfejring med Liebeskieder Walzer i Glassalen klokken 18:00. Klokken 20:00 går den franske sopran, Patricia Petibon på scenen i Tivolis Koncertsal, når Tivoli inviterer til den traditionsrige fødselsdagskoncert, hvor der også er indslag fra Tivoli-Gaden og Tivoli Balletteater.

Kulturchef i Tivoli, Frederik Wiedemann, siger:
“I år kan Tivoli fejre, at kulturen er tilbage i Haven for fuld musik efter sidste års mange aflysninger. Tivolis fødselsdag byder på dans, parader og fyrværkeri og er samtidig startskuddet til vores klassiske musikfestival, Stjernestunder, med hele 16 klassiske koncerter på én uge.”

Stor koreografi-konkurrence på Pantomimescenen

Er gæsterne mere til dans, kan de opleve koreografi-konkurrencen, Copenhagen Made, på Pantomimescenen klokken 18:00. Den Kongelige Ballets Fond har i samarbejde med Den Kongelige Ballet, Tivoli Balletteater og Dansk Danseteater etableret en koreografi-konkurrence kaldet Copenhagen Made. Formålet er at give nye koreografiske talenter muligheden for at videreudvikle deres talent. Historisk er det første gang, at de tre kunstneriske huse samarbejder om at udvikle de koreografiske talenter. I alt deltager syv talentfulde koreografer. Copenhagen Made er muliggjort med støtte fra Augustinus Fonden og Fritz H. Schur.

Nyt barkoncept bliver Tivolis fødselsdagsgave til gæsterne

Tivolis fødselsdagsgave i år bliver intet mindre end det nye odenseanske bar-koncept, Anarkist, som flytter ind i Biergartens lokaler. Anarkist er en del af den tocifrede million-samarbejdsaftale mellem Tivoli og Royal Unibrew. Idéen bag Anarkistserien er at bryde konventionerne helt ned. Ølserien er født ud af sans for detaljen, både i forhold til at brygge øllen, men i høj grad også omkring det visuelle udtryk, som er markant anderledes end konventionelle øl. Baren slår et slag for bryggerhåndværket ved blandt andet at tilbyde gæsterne specialbryg fra andre førende mikrobryggerier samt et stort udvalg af flaskeøl. Der vil være hele 20 forskellige ølhaner at vælge imellem, så der er garanti for at være noget for enhver smag. I Tivoli glæder vi os rigtig meget til at slå dørene op for Anarkist den 20. august klokken 16:00. De første 500 gæster vil få én gratis øl.

Program for Tivolis fødselsdagsfejring, søndag den 15. august:
Klokken 08:45: Morgenløb fra Tivoli
Klokken 09:00: Morgenyoga i Tivoli
Klokken 11:00: Haven åbner
Klokken 12:00-17:00: Forestillinger med Rasmus Klump i hans hus
Klokken 13:00: Fiskefodringer i Akvariefoyer
Klokken 15:30-15:50: Tivoli Garden går strøgparade fra Kongens Nytorv. Paraden når Tivolis Hovedindgang ca. klokken 15:50
Klokken 17:00: Tivoli-Gardens medaljeoverrækkelse på Plænen
Klokken 18:00: CPH Made på Pantomimeteatret
Klokken 18:00: Liebeskieder Walzer – Stjernestunder i Glassalen
Klokken 20:00: Tivolis fødselsdagskoncert med Patricia Petibon
Klokken 22:00: Fødselsdagsfyrværkeri fra Koncertsalens tag

© Tivoli

print

Våra samarbetspartners