JUL I TIVOLI – 2020 blir ett unikt år för julfirandet

Klicka på bilden, för att se hela bilden

For første gang i Tivolis historie skal alle reservere plads på forhånd før de kan komme til Jul i Tivoli! I København

Tivoli åbner julesæsonen med kæmpe svævende lyshjerte fredag

Hvem kan sige sig fri for behov for lidt kærlighed, varme og ekstra glæde i denne tid, som for mange kan være fyldt med afsavn. Derfor er det ikke tilfældigt, at Tivolis tema for julesæsonen 2020 bliver Hjerternes Fest. Et tema, der bliver slået fast med den mest avancerede Tivoli lysinstallation nogensinde – et kæmpestort lysende rødt hjerte på himlen over Glassalen, som et symbol på sammenhold. Der er under Jul i Tivoli fokus på det gode samvær med afstand til hinanden, når Rådhusklokkerne ringer julesæsonen ind. Som noget nyt skal alle gæster reservere plads for at få adgang, og der bliver indsat ekstra personale foran Tivolis indgange for at undgå trængsel.

Jul i Tivoli strækker sig ‪fra d. 13. november til og med 3. januar 2021, hvor de fleste aktiviteter foregår i det fri. Der åbnes for bestilling af billet-reservationer tirsdag den 10 november.

Gæsterne opfordres til at planlægge deres besøg søndag til torsdag, så de undgår at stimle sammen på fx lørdage i den 82.000 m2 store forlystelseshave. For at sprede gæsterne inde i Tivoli flytter bl.a. Julemanden væk fra Pantomimeteatret og flere og nye jule-og lysopsætninger bliver placeret rundt om Tivoli-Søen.

Et kæmpe hjerte og pejlepunkt der kan ses på himlen over Tivoli
Temaet Hjerternes Fest er ikke bare en tilfældig julefrase i Tivoli. Overalt vil der være hjerter at finde, både ned langs alleen ved Hovedindgangen, hvor de vil hænge parret med glitrende Swarovski krystaller og som noget helt, helt nyt og vovet har Tivolis prisbelønnede lysdesigner Jesper Kongshaug kreeret et lysende, rødt hjerte, der bliver projekteret op på himlen over Glassalen, som et pejlepunkt for hele Tivoli og København. Billedet vil skifte karakter og lokation alt efter vejret og skyerne, og kan ses både i Tivoli og udenfor, som en kærlig hilsen til byens borgere, Tivolis gæster og alle de ansatte, der i løbet af året har arbejdet for, at Tivoli har kunnet holde åbnet. Men allervigtigst skal hjertet ses som et symbol for alt det, mange af os hungrer efter, og som forhåbentlig snart kommer vores vej igen – nemlig samhørighed, nærhed og kærlighed.

Over tre meter højt, glødende hjerte
Udover hjertet på himlen, finder man også et 3,5 meter højt, glødende hjerte ved Nimb, samt en projektion med levende billeder af en gammeldags juleby. Her kan gæsterne følge med, når bageren, frisøren og urmageren pynter op til jul på Nimbs facade. Årets lysdesign også tænkt ind i, hvordan man bedst muligt kan sprede folk godt rundt i haveanlægget, og derfor kan man blandt andet finde det største træ i Boulevardhaven pakket ind i frostklart og vinterhvidt lys, som med sikkerhed vil lede tankerne hen til en vis is-skydende sneprinsesse.

Tivolis design director siger, Jacob Helenius siger om årets tema:
”I vores forhastede hverdag er tiden knap til at være sammen. Derfor byder julesæsonen i år på Hjerternes Fest, den fest som alle gerne vil med til. Hvor man er sammen med familien, venner eller kollegaerne og holder traditionen i hævd. Vi har brugt meget tid på at skabe nye sets og fornyet traditionen med hjertevarme. For os gælder det om, at man som gæst får den særlige følsomme fornemmelse, hvor du næsten svæver på en sky.”

Tivolis direktør Susanne Mørch Koch siger:
”Vi ved godt, det bliver en anderledes forberedelse for vores gæster, at de nu skal reservere tid i forvejen, når de vil i Tivoli. Men det er nødvendigt for os at træffe disse forholdsregler. Vi håber, at gæsterne vil hjælpe os med at holde afstand og udvise tålmodighed, så vi sammen kommer igennem julesæsonen til fælles glæde. Vi tror også, at flere gæster helt af sig selv planlægger deres besøg uden om de traditionelle december dage, og så har vi i julesæsonen gjort os umage med at fordele mange aktiviteter ude i det fri i haveanlægget”.

Wonderful Copenhagens administrerende direktør Mikkel Aarø-Hansen fortæller, at organisationen er meget tilfredse med, at Tivoli har åbent og fortsat inviterer til juleoplevelser i den mørke tid af året og siger:
”Hovedstadens turisme har uden sidestykke haft det værste år nogensinde. Inden for de givne rammer arbejder vi konstant på at få gæster til hovedstaden – både lokale, fra resten af Danmark og vores nærmarkeder. Og nu kører vi kampagne med fokus på det brede udbud af oplevelser og overnatning i hovedstaden i efteråret og julen, og her har det stor betydning for København, at Tivoli gennemfører julesæsonen, der er velkendt af alle og en vigtig tradition for mange”.

Fra flæskesteg til juledesserter
Selvom julen i år på mange måder vil være anderledes, er der nogle ting, som altid vil være de samme. Også i år vil man på Plænen kunne mærke julestemningen, hvor man under Møllen kan nyde flæskestegs-sandwich, mens man i Tivolis kaffebar kan holde varmen med enten en snueknuser med frisk citron og mynte eller den tyske klassiker, Feuerzangebowle, en Tivoli-gløgg med både Stroh rom og ild i. Til den søde tand er der både de klassiske æbleskiver i Vaffelbageriet, lækre Honningkagehjerter, gæsterne selv kan dekorere i Jubilæumshaven, for ikke at glemme Cakenhagens mange klassiske juledesserter og kager.

Nyt juleshow, Burhan G og juleklassikere erstatter juleballetten Nøddeknækkeren
Pga. Covid-19 har Tivoli været nødt til at aflyse balletten Nøddeknækkeren. I stedet vil det i år være muligt at opleve Tivoli Copenhagen Phil spille både Händels Messias, Juleoratoriet, samt to nytårskoncerter, og ikke mindst den nye store satsning, Tivolis Juleshow. Det er også lykkedes at sikre Burhan G, der optræder i Koncertsalen akkompagneret af Danmarks Underholdningsorkester den 21. og 22. december. Og som noget nyt holder Tivoli to gallakoncerter i anledning af Nytårsaften. Samtidig er der et gratis tilbud til Havens gæster, hvor man mellem den 2. og 8 december kan høre et stort messingensemble fra Tivoli Copenhagen Phil, der under ledelse af basunisten Ian Bousfield spiller julede og stemningsfyldte messingklange.

Tal om Jul i Tivoli:
• På 12 dage er Haven forvandlet fra Halloween til jul
• Hver dag tændes der for over en 1. mio lys under Jul i Tivoli.
• Der bliver brugt 10 tons gran, når der skal pyntes op i Tivoli
• Hvis man lagde alle granguirlanderne i en linje ville den være 3 kilometer lang
• 1000 juletræer står rundt omkring Tivoli og det største er 13 meter højt
• Juletræet foran Koncertsalen er iklædt 235 kæder med 35.250 lyspunkter.
• Dæmonen er pyntet op med 5.550 aktive lysdioder.
• Under Jul i Tivoli i 2019 kørte Rutsjebanen 235.118 gæsteture
• Den Flyvende Kuffert havde hele 156.942 gæsteture
• Minen stod for 104.868 gæsteture
• I julesæsonen bliver der solgt mere end 11.800 liter gløgg svarende til 35.435 kopper
• Der bliver skåret mere end 65.500 skiver flæskesteg i hånden til Tivolis flæskestegssandwich
• Hvert andet minut vendes der en pandekage og i 2019 blev der solgt 24.100 i julesæsonen
• Der bliver toppet mere end 65.00 kopper Irish Coffee med flødeskum på en julesæson i Tivoli

Covid-19 initiativer for Jul i Tivoli
• Alle gæster skal reservere plads, inden de besøger Tivoli
• Ekstra personale er sat ind ved indgangene for at sørge for, at folk ikke stimler sammen udenfor
• Der er spritstationer vigtige steder, afstandsmarkeringer, skiltning om brug af mundbind og smitte|stop app samt markeringer ved kritiske kontaktpunkter
• Ensretning af stier i Tivoli
• Julemanden er flyttet til H.C. Andersen Slottet, og man skal booke plads i en virtuel kø for at besøge ham
• Tivoli er klar til at lukke portene, hvis det bliver vurderet nødvendigt
• Se meget mere på tivoli.dk

© Tivoli

print

Våra samarbetspartners