NÖTKNÄPPAREN, Det Kongelige Teater, Köpenhamn den 7 december 2013

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Spelas tom den 22 december

Som jag redan skrev förra året så finns det nästan på ingen föreställning som är så starkt förknippad med julen som Nötknäpparen framför allt inte någon balett eller opera. Och nu har baletten på Det Kongelige tagit till sig Pjotr Tjajkovskijs klassiker med den välkända musiken som innehåller bl.a. ”Blommornas Vals” och ”Karamellféens Dans”.

I motsats till Tivolis uppsättning förra året där handlingen var lagd till Tivoli och HC Andersen värld håller Det Kongelige sig mer till en neutral 1800-tals miljö – Kungliga Operan i Stockholm har handlingen förlagd till Elsa Beskows svenska sagovärld: Petters och Lottas jul.

Koreografen George Balanchine och scenografen/kostymören Anthony Ward har lyckats skapa en fantastisk bra familjeföreställning där alla de inblandad från prima ballerinorna till Corpse de ballet och eleverna vid Det Kongelige Teaters Balletskole görs sitt yttersta för att publiken ska njuta.

Tror att det kommer bli väldigt svår att toppa denna uppsättning.

skriven 2013-12-08

print

Våra samarbetspartners