SUPERCOOL – tonårskomedi med humorn oftast fast förankrad under bältet

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Teppo Airaksinen
Skådespelare: Jake Short, Miles J. Harvey, Damon Wayans Jr., Madison Davenport, Iliza Shlesinger
Premiär: 2021-07-02
Betyg: 2

Det snällaste jag kan säga om Supercool är att filmen kan beskrivas som en tonårsvariant på The secret life of Walter Mitty där Danny Kaye spelade en nörd som drömde om att vara den store hjälten och “brudmagneten” i olika sammanhang.

Kaye förädlade den skruvade rollen som blivit en klassiker. Ingen begär att en film med titeln Supercool skall bli någon klassiker så frågan är vad begär man egentligen?

Tonårskomedier med ribban i golvhöjd

Först som sist humor är en högst individuell angelägenhet och givetvis har filmens målgrupp full rätt att tycka annorlunda än vi som tillhör “over the hill gang” Hollywood har aldrig haft några högre tankar om tonåringars tycke och smak och speciellt när det gäller komedier lägger man ribban i golvhöjd.

En glimt av Walter Mitty

Inledningen är faktiskt ganska rolig när nörden Neil Tobbler (Jake Short) räddar en buss med tonåringar undan en galning i Jason-mask, och allt visar sig vara i hans fantasi. Här finns en glimt av Walter Mitty. Neil önskar att han vore en “cool cat” som kunde lägga både skurkar och brudar för sina fötter och en dag infrias hans önskan och tjejen med stort T bjuder in till födelsedagsfest.

Mycket uppdrivet tempo, dialog där humorn oftast ligger fast förankrad under bältet, och karaktärer som blivit självuppfyllande i tonårskomedier numera står på menyn, som i mitt fall är svårtuggad men som sagt humor är ju…

Skriven 2021-06-23

print

Våra samarbetspartners