SPIES IN DISGUISE

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Nick Bruno och Tory Quane
Originalröster: Will Smith, Tom Holland, Reba McEntire, Mark Ronson, Ben Mendelsohn
Svenska röster: Michael Lindgren, Jonas Bane, Cecilia Wrange, Charlott Strandberg, Jamil Drissi

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2020-01-31

12000 involverade människor och 1 miljon arbetstimmar. Med dessa rader avslutas den animerade actionkomedin med Will Smith som superspionen Lance Sterling och Tom Holland som den nördige men kloke vetenskapsmannen Walter Becket. De bägge karaktärerna arbetar inom den hemliga organisationen H.T.U.V. (Honor, Trust, Unity and Valor) beläget under den berömda The Lincoln Memorial Reflecting Pool i Washington DC. Här inne finns ingredienser från James Bond och Will Smiths Men in Black med alla godtyckliga prylar som en sann agent kan behöva när världens undergång står på lut.

Lance är den perfekte agenten och skulle aldrig få för sig att beblanda sig med vanliga dödliga, speciellt inte den nördige uppfinnaren Becket som har hamnat längst inne i en skrubb på samma avdelning. Om det inte nu inte vore för en komplott iscensatt av superskurken Killian som hotar att ta över HTUVs vapenarsenal och utplåna alla deras hemliga agenter.

Genom diverse missöden ligger ödet i herrarna Sterling och Becketts händer, men den missförstådda Walter Beckett har andra planer än att skaffa fram superfarliga vapen och dödlig ammunition. Hans livliga fantasi har skapat helt andra jaktredskap, som Lance Sterling mer eller mindre blir tvingad att uppleva.

Hela historien vänder sig till den yngre publiken, och det är emellanåt ganska lustigt att få kliva in en fantasivärld som framhäver den japanska glitterkulturen kontra den västerländska. Och mycket japanskt blir det. Både på gott och ont. Men tyvärr saknas referenshumorn för den äldre publiken. Visst finns den, men i den är ganska blek och det är synd. För många gånger kan en film med den här budgeten leverera något för alla, inte bara för den yngre publiken.

Å andra sidan så kommer nog varje unge ut med ett stort leende efter det att en miljon arbetstimmar och 12000 människor gjort sitt, och det är väl huvudsaken.

Skriven 2020-01-30

print

Våra samarbetspartners