MALMÖ REDHAWKS: Offensiv back klar för spel

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Delar av sina två avslutande säsonger som junior spenderade Alexander Molldén i Redhawks organisation. Nu står det klar att det blir en återkomst för honom och att han till hösten kommer att bära höken på bröstet igen.

– Alexander är något av en late bloomer, som visade prov på sin skicklighet i vårens kval med Kristianstad. Det är en kille med en stor potential som har både en bra åkning, ett fint spelsinne och ett riktigt vasst skott. Han har möjlighet att bli ett utropstecken för oss och kan ta kliv i karriären när han nu kommer in i vår dagliga verksamhet, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Under kvalet, där Alexander Molldén var med om att spela kvar Kristianstad i HockeyAllsvenskan, var han kanske den främsta aktören på isen sett över de fem matcherna. Från sin backposition skapade han mycket i offensiven och bidrog bland annat med två mål.

Sammanlagt blev det tio mål under säsongen 2020-21 för den hårdskjutande backen. Sex av dessa kom i powerplay, en notering som var främst bland samtliga backar i HockeyAllsvenskan.

– Jag är jättetaggad på det här, att få chansen att spela i SHL med Redhawks. Det har varit snabba ryck, men detta är en möjlighet jag verkligen vill ta tillvara på. Att komma tillbaka till klubben känns kul. Efter samtal med ledarna vet jag att det finns det en tydlig plan för hur jag ska kunna bli bättre både på och utanför isen och det känns väldigt bra. Jag känner dessutom flera i och runt laget sedan tidigare och längtar efter att köra igång med träningen, säger Alexander Molldén själv i en kommentar.

Kontraktet gäller till våren 2023 och Alexander, som kommer att bära nummer 65 på ryggen, ansluter till truppen redan under måndagen.

FAKTA / #65 Alexander Molldén
Född: 1995-06-07
Födelseort: Kristianstad
Längd/vikt: 178cm/84kg
Position: Back
Skjuter: Höger
Moderklubb: Kristianstads IK Klubbar i karriären: Kristianstad, Tingsryd, Sölvesborg, Malmö Redhawks, Nyköping, Mörrum, Guts, Västerås
Aktuell: Blir Redhawks sjätte nyförvärv inför den kommande säsongen och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben

Spelarprofil Alexander Molldén

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners