MALMÖ REDHAWKS: Tidigare lagkapten återvänder till Redhawks

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter två säsonger i Västerbotten vänder Henrik Hetta, 28, söderut igen och är klar för en återkomst i Redhawks.

– Jag är grymt sugen på att komma tillbaka och spela i Malmö igen. Klubben har tagit ett par rejäla kliv sedan senast och jag hoppas kunna dra mitt strå till stacken för att vi ska fortsätta att bli ännu bättre, säger Hetta själv i en kommentar.

Våren 2015 var det han, som lagkapten, som slog in den sista spiken i kistan när Redhawks avancerade till SHL genom att bortabesegra Leksand med 4-2 i den sjunde och avgörande kvalmatchen. Därefter bar han också C:et på tröjan under den första SHL-säsongen, där Redhawks säkrade kontraktet med en handfull omgångar kvar att spela. När han nu vänder tillbaka gör han det till en tränarstab som till stora delar är ny.

– Jag har bara hört positiva saker om tränarna och jag ser fram emot att jobba med Freddie Sjögren igen. Det ska bli riktigt kul att träffa alla grabbar om några dagar och till hösten ska det bli fantastiskt att spela inför den underbara Malmöpubliken igen, fortsätter Hetta.

Den här våren blev lång för Henrik Hetta. Tillsammans med Skellefteå AIK avancerade han hela vägen till SM-final, där dock Växjö Lakers blev för svåra.

– Vi vet vad vi får av Henrik. Han är en spelare som kommer till jobbet varje dag och som passar väldigt väl in i vårt system och det sättet som vi vill spela hockey på. Han är en karaktärsspelare som vi är glada att få tillbaka. Nu har han fått rutin från spel i en något större och mer meriterad organisation än vår och det kan han ta med sig hit när han nu återvänder, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Kontraktet är skrivet på två år och sträcker sig till våren 2020.

FAKTA / #20 Henrik Hetta
Forward vänster
Född: 1989-08-17
Födelseort: Strömstad
Längd / vikt: 186 cm / 94 kg
Moderklubb: IFK Strömsund
Klubbar i karriären: Östersund/Brunflo, Brunflo, Asplöven, Olofström, Malmö Redhawks, Skellefteå.
Meriter: SM-silver 2018, Avancemang till SHL 2015.
Aktuell: Återvänder till Redhawks och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Redhawks 2018-19
41 Cristopher Nihlstorp
69 Oscar Alsenfelt

3 Malte Setkov
6 Stefan Warg
14 Carl-Johan Lerby
28 Jens Olsson
36 Anton Öhman
42 Niklas Arell
50 Tobias Ekberg
59 Anton Mylläri

8 Johan Olofsson
9 Frederik Storm
10 Robin Alvarez
20 Henrik Hetta
22 Lars Bryggman
23 Christoffer Forsberg
24 Emil Molin
26 Axel Wemmenborn
29 Marcus Sylvegård
43 Nichlas Hardt
51 Emil Sylvegård
61 Martin Janolhs
63 Fredrik Händemark
91 Max Görtz
96 Kim Rosdahl

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners