NIGHTMARE BEACH – snygga ungdomar ballar ur med massmördare i kulisserna

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Nightmare Beach - La spiaggia del terrore
Regi: Umberto Lenzi & Harry Kirkpatrick
Skådespelare: Nicolas De Toth, Sarah Buxton, Rawley Valverde, Lance LeGault, Michael Parks
Land: USA/Italien
År: 1989
Genre: Skräck
Längd: 90 minuter
Visas på Amazon Prime
Betyg: 3

Det här är en sån film man egentligen inte ska tillåtas gilla som kritiker med näsan i vädret. Men jag kan inte låta bli att uppskatta Nightmare Beach (1989), trots att den “egentligen” inte alls är särskilt bra.

I USA förekommer fenomenet “spring break” och filmen lanserades mycket riktigt här och var som “Welcome to Spring Break” när det begav sig.

En psykopat i kulisserna

Spring Break är en slags motsvarighet till vårt februarilov eller sportlov, då “alla” kåta och snygga ungdomar drar till någon häftig, somrig badstrandsort och håller på.

Vi presenteras med andra ord en handling som spinns kring ungdom med längtan att balla ur några dagar. Men så roligt ska de förstås inte ha det, eftersom det i dessa sammanhang alltid står någon knäppskalle och väntar i kulisserna. Och vem kan denne knäppskalle tänkas vara? Jo, givetvis en massmördarpsykopat!

Regissören hoppade av

Bakom regissörspseudonymen “Harry Kirkpatrick” ligger bland annat italienaren Umberto Lenzi of Cannibal Ferox-fame, men han hoppade av, och så fick manusförfattaren James Justice hoppa in, men så kom tydligen Lenzi tillbaks… och… Nej, den röran får någon annan, mer insatt person än jag, reda ut.

Och alla filmer med John Saxon i någon roll är ju mer eller mindre bra.

Skriven 2021-04-21

print

Våra samarbetspartners