MALMÖ REDHAWKS: Allsvenskans främste målvakt klar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Redhawks spikar målvaktssidan för den kommande säsongen. 23-årige Daniel Marmenlind är klar för spel i klubben sedan har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det ska bli jättekul att komma till Malmö. Jag ser det som ett perfekt steg i min karriär och en mycket bra möjlighet för mig att fortsätta min utveckling. Jag har fått en väldigt fin bild av organisation med tränarstaben och de ledare som finns runt laget samt att faciliteterna är fantastiska. Känslan är att det finns en tydlig plan för framtiden för hela verksamheten och jag ser verkligen fram emot det här, säger Marmenlind själv i en kommentar.

Under den gångna säsongen gjorde Daniel Marmenlind sig ett namn i HockeyAllsvenskan. Mellan stolparna i Västervik var han bäst i klassen när han räddade de 92,4% av skotten som kom i hans väg, något som också lade grunden för att han prisades med Guldtröjan som årets målvakt i ligan. Marmenlind var också en högst bidragande orsak till att Västervik tog sig hela vägen till semifinal i HockeyAllsvenskans slutspel, där en SHL-plats låg i potten.

Även om det inte blev något finalspel med Västervik avslutade Daniel Marmenlind säsongen på ett starkt sätt, när han under förra veckan blev uttagen i den landslagstrupp som genomförde ett VM-förberedande träningsläger i Södertälje.

– Daniel visade prov på ett stort spel under den gångna säsongen och har var HockeyAllsvenskans bästa målvakt. Vi tror väldigt mycket på honom och att han kan utvecklas till en toppmålvakt även i SHL. För oss känns det riktigt bra att ha det målvaktsparet vi nu har och jag ser framför mig att Daniel kan vara med och på allvar tävla mot Oscar Alsenfelt under vintern, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Daniel Marmenlind ansluter till truppen under nästa vecka och har skrivit på ett kontrakt som gör honom till en Redhawksspelare till våren 2023.

FAKTA / #72 Daniel Marmenlind
Född: 1997-11-14
Födelseort: Uppsala
Längd/vikt: 183 cm/85 kg
Position: Målvakt
Fattning: Vänster
Moderklubb: Arlanda HC
Meriter: Årets Målvakt i HockeyAllsvenskan 2021
Klubbar i karriären: Arlanda Wings, Djurgården, Örebro, Vita Hästen, Arboga, Skövde, Lindlöven, Visby/Roma, Västervik
Aktuell: Redhawks andra nyförvärv inför den kommande säsongen.

Spelarprofil Daniel Marmenlind

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners