MALMÖ REDHAWKS: Adam Werner är Redhawks nye målvakt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu är målvaktssidan spikad inför den kommande säsongen. Sedan tidigare är Daniel Marmenlind klar. Nu får han sällskap av Adam Werner, 25, som ansluter från spel i Calgary Flames organisation.

– Adam har jag följt under en längre tid och haft koll på sedan han var 15 år och skulle in på hockeygymnasium. Han är en storväxt och modern målvakt som testat vingarna på andra sidan Atlanten och på ganska kort tid har han skaffat sig en stor erfarenhet. Nu vill han komma hem och vara med på vår resa och i honom får vi en målvakt som vill framåt och driver för att ta nästa kliv. Med Adam och Daniel (Marmenlind) så får vi ett ungt målvaktspar som båda kommer att tävla varje dag för att bli bättre, samtidigt som de stöttar varandra. Just det är också något som går hand i hand med hur vi ser på vårt lagbygget och just därför känns det riktigt roligt att få in Adam i vår trupp, säger Malmö Redhawks sportchef, Björn Liljander.

Efter att ha fått sin forstran i Mariestad flyttade Adam Werner till Karlstad för att gå på Färjestads hockeygymnasium. Det var också i Värmland som han fick sitt genombrott i SHL när han säsongen 2018/19 imponerade i ett målvaktspar med den tidigare Redhawkskeepern Markus Svensson.

Sommaren 2019 flyttade Werner över Atlanten för spel i Colorado Avalanche, där han också NHL-debuterade med en insats som skapade rubriker. I sin första match mottade han samtliga 40 skott och höll nollan mot Winnipeg Jets. Men efter att den gångna säsongen ha vaktat målet för Stockton Heat väntar nu en återkomst i SHL.

– Det här känns jättespännande och jag tycker att Malmö har något riktigt intressant på gång. Jag har fått en bra bild av gruppen och den ser jag verkligen fram emot att få bli en del av. Jag är övertygad om att vi kan göra något riktigt bra tillsammans. Min säsong tog nyss slut och jag har nyligen kommit hem till Sverige igen, men trots det är jag riktigt laddad på att dra igång den kommande säsongen, säger Adam Werner själv i en kommentar.

Kontraktet gäller över de två kommande säsongerna och Adam Werner kommer på besök till Malmö Arena under nästa vecka.

FAKTA / #35 Adam Werner
Född: 1997-05-02
Födelseort: Mariestad
Längd: 196 cm
Vikt: 93 kg
Position: Målvakt
Plockar: Vänster
Moderklubb: Mariestads BoIS
Klubbar i karriären: Mariestad, Färjestad, Köping, Forshaga, Björklöven, San Antonio Rampage, Colorado Avalanche, Colorado Eagles, Vita Hästen, Calgary Flames, Stockton Heat
Meriter: Draftad av Colorado 2016, 2 NHL-matcher, höll nollan i sin NHL-debut
Aktuell: Skriver på ett tvåårskontrakt med Redhawks

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners