MALMÖ REDHAWKS: Tvåårskontrakt för ung talang

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Under säsongen som gick fick vi se en ny talang presentera sig. William von Barnekow, 18, klev in och A-lagsdebuterade i derbysegern borta mot Rögle strax före jul. Nu har han skrivit på sitt första SHL-kontrakt.

– Det är jättekul att få skriva kontrakt här, det är något jag drömt om sedan jag var liten. Det var stort att få dra på sig tröjan under säsongen – den här klubben betyder mycket för mig. Nu längtar jag efter att få köra igång träningen inför den kommande säsongen, säger William von Barnekow själv i en kommentar.

Till följd av pandemin stängdes landets juniorserier ned i förtid, efter knappt halva säsongen, och i november månad lånades von Barnekow ut till Tyringe. Under sin tid i HockeyEttan-klubben snittade han nära en poäng per match. När säsongen avslutats i Tyringe kallades han tillbaka till Redhawks för att medverka i SM-slutspelet, där han svarade för en assist och snittade nio minuters istid per match.

– William är en ung och lovande forward som gjort framsteg under säsongen. Han har en väldigt fin blick för spelet och vårdar pucken på ett moget sätt, vilket han visade direkt när han klev in och spelade SHL-hockey under säsongen. Det ska bli spännande att följa hans fortsatta utveckling redan under sommaren, när han nu för en försäsong med bra fysträning under Freddie Sjögrens överseende, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Kontraktet gäller till våren 2023 och i samband med att William von Barnekow signerat sitt A-lagskontrakt får han också ett nytt tröjnummer. Nästa säsong kommer han att bära nummer 10 på ryggen.

FAKTA / #10 William von Barnekow
Född: 2002-11-12
Födelseort: Limhamn
Längd/vikt: 193 cm/86 kg
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Moderklubb: Limhamn HK
Meriter: Vinnare TV-pucken 2017
Klubbar i karriären: Malmö Redhawks, Tyringe
Aktuell: Skriver på ett tvåårigt A-lagskontrakt med Redhawks.

Spelarprofil William von Barnekow

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners