MONS KALLENTOFT aktuell med första egna boken i Zack-serien

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 3 maj släpps sjunde delen, Olympia, i den internationella succéserien om den skarpa och hårda kriminalinspektören Zack Herry. Efter att i de tidigare böckerna haft en medförfattare är Olympia första boken i serien som Kallentoft skrivit själv, där han skildrar ett post covid-samhälle med växande klassklyftor och där girigheten blivit störst av allt.

— Olympia är den första boken i serien om Zack jag skriver helt själv. Nu är det hundra procent Kallentoft: Ännu högre tempo, sjukt spännande, grym action och karaktärer drivna till sin spets. Jag har haft väldigt kul när jag skrev Olympia och det hoppas jag läsaren ska känna, säger Mons Kallentoft.

Om boken:
Två barn ur en förskolegrupp avrättas makabert på en lekplats. En organisation som liknar en terrorsekt tar på sig det fruktansvärda dådet, men ingen vet vilka de är och vad de vill. På Särskilda enheten är Zack Herry och hans kollegor satta i högsta beredskap. Zack, som precis fått en son tillsammans med Hebe, oroar sig för att något ska hända dem. Olympia har förbjudit honom att träffa dem, och han slits mellan sin kärlek och rädslan för vad hans maktfullkomliga mor är kapabel att göra. Så sker en explosion på Grand Hôtel och Zack dras in i en grym härva som blir djupt personlig. I ett samhälle som post covid blivit alltmer ojämlikt, där vissa människor kämpar för sin överlevnad och andra vältrar sig i rikedom, kan vad som helst hända.

Olympia är den sjunde delen i Zack-serien, som baseras löst på myten om Herkules elfte stordåd: att hämta de gyllene äpplena.

“Barnen ligger i sanden. Bortom all hjälp. Bortom den här världen. Han får kväva en impuls att rusa fram till dem, falla ner på knä bredvid och försöka återuppväcka dem. Men det är lönlöst, det finns inga gudar och inga mirakel, och han vet att det här är början på den grymmaste juni Stockholm har skådat.”
– ur boken

Mons Kallentoft är författare som bland annat skrivit böckerna i serien om kriminalinspektör Malin Fors i Linköping, Zack-serien och två kriminalromaner som utspelas i Palma på Mallorca, där han också bor. Rättigheterna till hans böcker har sålts till 28 länder och försäljningen tangerar 4 miljoner exemplar världen över.

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners