DEJA VU – underhållande, men inte det minsta övertygande tidsresefilm med Denzel Washington

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Tony Scott
Skådespelare: Denzel Washington, Paula Patton, Val Kilmer, Jim Caviezel, Adam Goldberg
Land: USA
År: 2006
Genre: Action, Brott, Sci-Fi
Längd: 126 minuter
Format: Blu-ray/DVD
Distributör: Walt Disney
Betyg: 3

Jag är en avsevärd fantast av tidsresefilmer och borde egentligen finna det i mitt hjärta att förlåta framlidne Tony Scott (självmord 2012, yngre bror till Ridley) för Deja Vu (2006), eftersom man sällan (för att inte säga: aldrig) kan finna någon fullständigt logisk logik i dylika alster, men sorry, denna skapelse är helt enkelt lite väl fantasifull för sitt eget bästa.

Men produktionen är snygg, rentav glassig (lite av gamle reklamfilmaren Tony Scotts varumärke; Top Gun,1986, True Romance, 1993 och Man on Fire, 2004 med mera).

Bra Denzel Washington kompas fint

Solen skiner över ett somrigt New Orleans något år efter Katrina. Denzel Washington Är bra som kriminaldetektiven som ska försöka lösa ett bombdåd och han har flera goda bifigurer med sig i kören och de kompar alla fint (Val Kilmer, Jim Caviezel med flera). Explosioner? Jadå, och då kan man nästan gissa sig till att en viss Jerry Bruckheimer figurerar någonstans där i bakgrunden!

Absolut underhållande dryga två timmar, men inte det minsta övertygande. Och då är jag, som sagt, ändå ett fan av genren.

Skriven: 2021-03-07

print

Våra samarbetspartners