ASTERIX – Farofylld jakt på mytologisk varelse i kommande album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 21 oktober 2021 återvänder Asterix, Obelix och Idefix i sitt 39:e tecknade äventyri albumet Asterix och Gripen. I sällskap av den framstående galliska druiden Miraculix förbereder de sig inför en lång och mystisk resa i jakten på en märklig och skräckinjagande varelse – till hälften örn, till hälften lejon.

Asterix-tecknaren Didier Conrad visar upp en märklig och mystisk teckning. Den visar våra två hjältar – skapade för över 60 år sedan av de geniala René Goscinny och Albert Uderzo – som håller i en lång trädstam i ett försök att få fatt i hunden Idefix som verkar vilja smita ifrån dem.

Tänker den lilla galliska hunden flytta hemifrån? Stammen är märklig i sig, eftersom den är skulpterad efter avbilden av en gåtfull varelse med imponerande huggtänder och en ruskig rovfågelnäbb.

Jean-Yves Ferri, författare till Asterix, berättar om hur idén till det kommande albumet ”Asterix och Gripen” uppstod:

– För mig började allt med en skulpterad version av en ”tarasque”: ett skräckinjagande djur från de keltiska legenderna. Häpnadsväckande djur som elefanter och noshörningar hade redan visats upp i Rom. Varför skulle då romarna tvivla på att det fanns ännu fler osannolika varelser? Hade inte vissa av dem (Medusa, kentaurer, gorgoner..) redan på största allvar beskrivits av de antika grekerna före dem? Nu återstod bara att välja vilket djur ur det mytologiska bestiariet som skulle stå i centrum för handlingen. Hälften örn, hälften lejon (med hästöron) med sin mystiska utstrålning – jag valde gripen!

Hur det går för Asterix, Obelix, Miraculix och Idefix på deras farofyllda jakt efter detta fantasidjur får vi veta i ”Asterix och Gripen” som släpps den 21 oktober 2021.

Fakta om Asterix
• Mer än 385 miljoner sålda tecknade album.
• Det senaste albumet, Vercingetorix dotter (nr 38), såldes i mer än 5 miljoner exemplar i hela världen och nådde mer än 20 miljoner läsare.
• Äventyren är översatta 111 språk och dialekter
• 14 filmer har setts av mer än 11,5 miljoner tittare.
• En temapark nära Paris tar årligen emot mer än 2 miljoner besökare.
• Albumet kommer ut på 17 språk samtidigt.

© Story House Egmont

print

Våra samarbetspartners