ABIGAIL DEAN med vårens hetaste internationella thrillerdebut

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Flicka A – vårens hetaste internationella thrillerdebut ges ut i Sverige i maj

Sällan har en debutroman omgärdats av så mycket förhandssnack som Abigail Deans Flicka A. Boken gick direkt in på topplistorna i USA och Storbritannien och en TV-serie planeras med Johan Renck som regissör. Flicka A ges ut i Sverige av bokförlaget Forum den 3 maj.

Flicka A (Girl A) handlar om sex barn som hålls inspärrade i många år av föräldrarna. En dag lyckas ett av barnen, Lex som av polisen och i media kom att kallas för Flicka A, bryta upp ett fönster och fly. Hon springer barfota och blödande i kvarteret i jakt på hjälp. Hela världen undrar: vad har hänt i skräckhuset?

Abigail Deans litterära spänningsroman fokuserar på den livskraft som till slut får Lex att fly, men också på vad som händer efteråt – hur går syskonen vidare i livet efter den skräckartade uppväxten?

Författaren Abigail Dean, född 1991 och till vardags jurist på Google (och ensambarn), ville skapa just detta: en psykologisk thriller som utforskar fångenskapens mekanismer, syskonskapets band – och människans förmåga att fortsätta framåt i livet. I sitt skrivande har hon inspirerats av verkliga historier om barn som levt i fångenskap.

Boken utkom i Storbritannien och USA i januari 2021, och klev direkt in på New York Times och Sunday Times bästsäljarlistor. En tv-serie baserad på Flicka A planeras av Sony Entertainment, enligt tidningen Variety är svenske Johan Renck i förhandlingar om att regissera.

”Jag är väldigt stolt över att Forum ger ut den här boken i Sverige. Abigail Dean har skrivit en fängslande thriller om hemligheter, svek och syskonrelationer med stort psykologiskt djup. Det är en på alla sätt imponerande debut som jag ser fram emot att ta till de svenska läsarna” säger bokens svenska förläggare Ebba Östberg.

Pressröster:
”Gripande, vackert skriven debut … Äkta, mänsklig och full av hopp.” – The Guardian
”Övertygande och hjärtskärande, Flicka A är en vackert skriven berättelse om komplicerade familjeband och de förödande konsekvenserna av trauma. Den är omöjlig att lägga ifrån sig och omöjlig att glömma.” – Daily Mirror
”Dean berättar historien så nyanserat och med sådan medkänsla att du med desperation vill hoppa in i berättelsen. Bara för att hjälpa till.” – The New York Times

Flicka A ges ut av bokförlaget Forum den 3 maj 2021. Boken kommer samtidigt ut som ljudbok med skådespelaren Katharina Cohen som uppläsare.

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners