STAFFAN OLANDER släpper boken “Staffan & Beatles – popmusiken blev ett livsprojekt”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu är den äntligen här – boken om bankmannen, skivbolagsdirektören och Beatlesexperten Staffan Olander.

Det började med ett brev till Sveriges Television i januari 1973, en intresseanmälan för att få vara med i programmet Nya Tiotusenkronorsfrågan för att tävla i ämnet Beatles.
Resten är historia. Staffan Olander vann tävlingen, inte bara en utan två gånger, och inledde vad som skulle komma att bli en livslång vänskap med Beatlesproducenten Sir George Martin och hans familj. Det öppnade i sin tur dörrarna till en mängd värdefulla kontakter och fantastiska äventyr i musikbranschen.

Nu är det dags att berätta hela historien, och många andra, både i personliga texter och i intervjuform. Här får du träffa en man som har haft ett eget skivbolag, gett ut skivor med Beatlesmusik, som har skrivit böcker tillsammans med Ringo Starr och Sir George Martin och turnerat med Malmö Symfoniorkester. Som har firat midsommar med Ravi Shankar och Eric Clapton. Som ligger bakom en lång rad klassiska radioprogram och som har gjort kändisintervjuer för TV. Som är rådgivare åt flera skivbolag och som från sitt makalösa Abbey Room hemma i Södra Sandby då och då har kontakt med såväl Paul McCartney och Ringo Starr som Björn & Benny i Abba.

I boken STAFFAN & BEATLES – popmusiken blev ett livsprojekt får du följa med på en resa som börjar i livsmedelsbutikens charkdisk och leder fram till positionen som en av världens ledande experter på Beatles och popmusik.

Boken är författad av Staffan Olander själv och journalisten Ulf Clarén och har ett förord av Giles Martin, musikproducenten som ligger bakom återutgivningarna av Beatles inspelningar. Den innehåller över 650 illustrationer och är fylld av unikt, tidigare aldrig publicerat material.

Titel: STAFFAN & BEATLES – popmusiken blev ett livsprojekt
Format: 220 x 220 mm, inbunden
Sidor: 324
Författare: Staffan Olander & Ulf Clarén
Förlag: Kira Förlag, Malmö
Releasedatum: 17 februari 2021

© Kira förlag

print

Våra samarbetspartners