RANGAN CHATTERJEE bland Norstedts Förlags utgivning av faktaböcker våren 2020

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Januari 2020

Lises Planering – Lise Hellström
Lise Hellström har utarbetat ett system där du samlar allt som ska göras, idéer, tider att passa, kom-ihåg-listor och middagstips. En teknik som ger struktur åt vardagen men också inspiration till drömmar och en lugn stund för dig själv.
Utgivningsdatum: 3 jan

Stressbalansen – Rangan Chatterjee
Det pågår en tyst epidemi över världen och den heter stress. Det menar läkaren Rangan Chatterjee som gjort internationell succé med sin bok Hälsobalansen. Nu riktar han sin uppmärksamhet mot det som gör oss alltmer sjuka, nämligen stressen i våra liv.
Utgivningsdatum: 3 jan

Ayurveda – traditionell kunskap för en modern livsstil – Janesh Vaidya
Trots den snabba utvecklingen i vår moderna värld saknar många människor permanenta lösningar för att leva ett hälsosamt liv. Men en av världens äldsta hälsovetenskaper – ayurvedan – kan hjälpa oss med det. Janesh Vaidya är en internationellt välkänd ayurvedapraktiker.
Utgivningsdatum: 3 jan

Dietistens val – Johanna Andersson/Caroline Wilbois
Caroline Willbois och Johanna Anderssons motto är att lägga till istället för att ta bort, och framför allt att skippa dieter av olika slag. Genom att äta näringsrik vardagsmat kommer vi att göra störst skillnad för hälsan, och samtidigt skapa utrymme för en nybakad bulle då och då.
Utgivningsdatum: 3 jan

Glöd och visdom : Mina vägvisare för barnets rättigheter – Lars H. Gustafsson
Från januari 2020 gäller FN:s barnkonvention som svensk lag. En stark förespråkare för detta är en av våra mest kända barnrättskämpar, Lars H Gustafsson. Här tecknar han levande och personliga porträtt av tre av sina vägvisare. Vi möter de samtida feministerna Ellen Key, Anna Lindhagen och Elsa Laula Renberg.
Utgivningsdatum: 10 jan

Veckan före löning : God mat för liten peng – Karolina Sparring
Veckan före löning gapar plånboken tom för många. Då är Karolina Sparrings nya bok en räddning! Hon presenterar 75 enkla och kreativa recept som lätt kan varieras efter vad du har hemma, eller kombineras med varandra i en veckomeny där resterna från en middag återanvänds i en annan måltid. Alla ingredienser hittar du där du brukar handla, den här boken innehåller inga konstigheter.
Utgivningsdatum: 17 jan

Monster i terapi : Skräcklitteraturens ikoner hos psykologen – Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld
Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld låter populärkultur möta psykologi i denna genreöverskridande och fascinerande bok. De ställer med lika delar humor och allvar de rätta frågorna och analyserar svaren för att kunna hjälpa klienterna – och kanske även läsaren.
Utgivningsdatum: 24 jan

Herrarna satte oss hit : Om tvångsförflyttningarna i Sverige – Elin Anna Labba
För hundra år sedan inleddes tvångsförflyttningarna av renskötande samer i Sverige. Myndigheterna kallar lösningen för en dislokation, men på samiska föds ett eget ord; Bàggojohtin, tvångsförflyttning. Herrarna satte oss hit berättar nu historien genom de tvångsförflyttades ögon.
Utgivningsdatum: 31 jan

Februari 2020

Honeymoon, hejdå & bergen som väntar – Per Magnusson/Emma Svensson
Sex veckor efter deras storslagna bröllop gör Emma Svenssons man slut. De går till en parterapeut och Emma försöker göra sig så lätt att älska som möjligt men förstår snart att det inte finns någon chans. Det är över, och hon vet inte hur hon ens ska existera utan allt det där som skulle vara livet ut.
Utgivningsdatum: 7 feb

Trädgårdsapoteket : Att bruka och bereda terapeutiska örter – Ingemar Blomqvist/Marie-Louise Eklöf
I den här boken beskriver läkeörtsterapeut Marie-Louise Eklöf hur våra vanligaste trädgårdsväxter kan användas i hälsans tjänst. Från anis till ålandsrot presenterar hon örternas verksamma ämnen, användningsområden och hälsofrämjande funktioner.
Utgivningsdatum: 14 feb

Klimatsmart trädgård – Susanna Rosén
Hur skapar man en hållbar och klimatsmart trädgård? Det är frågan många trädgårdsinnehavare ställer sig idag, då klimatkris och nedgången i antalet pollinerande insekter står för de stora rubrikerna.
Utgivningsdatum: 28 feb

Mars 2020

Städa- Estrid Holm/Lotta Kühlhorn/Estrid Bengtsdotter
När boken Städa! kom ut år 2000 var den något så ovanligt som en lustfylld bok om rengöring. Den blev snabbt en succé. Mycket har hänt sedan dess och det är därför hög tid för en uppdaterad version.
Utgivningsdatum: 6 mars

Om fåglar i Sverige – Lars-Åke Janzon/Staffan Ullström
Om fåglar i Sverige – deras liv och leverne presenterar våra vanligaste fågelarter i text och bild. Samtliga arter illustreras med vackra akvareller av Staffan Ullström.
Utgivningsdatum: 13 mars

Det gröna Asien : Umamikärlek, ramenlycka och tofuns revansch – Rain Lundström
Här kommer boken som lyfter dina gröna köksäventyr till helt nya höjder. Rain Lundström bjuder in till en resa i de asiatiska köken och gör ett djupdyk i gastronomiska vidunder och smaksensationella hemligheter.
Utgivningsdatum: 20 mars

Gudar och människor : Blicken genom historien – Mary Beard
Utifrån vackra färgbilder och i korta slagkraftiga texter försöker Mary Beard förstå hur olika civilisationer kommunicerat sina ideologier och religioner, och hur de uppfattats.
Utgivningsdatum: 20 mars

Min plats på jorden : Koster- Petter Alexis Askergren
Möt Petter Alexis Askergren, långt ifrån hiphopscenen, i en bok om allt det goda i livet: vänskap, familj, konst, mat, vin och solvarma klippor – om hur en plats kan forma en människa.
Utgivningsdatum: 27 mars

April 2020

Där historien tar slut : Makt, monster och motstånd i en delad värld- Stefan Jonsson
Ett av 2010-talets mest kända fotografier föreställer president Barack Obama och hans närmaste krets samlade i Vita huset för att följa hur USA:s soldater tar sig in i Usama bin Ladens högkvarter i Pakistan och avrättar honom. Vad visar bilden? Och vad döljer den?
Utgivningsdatum: 9 apr

Tårtor : lager för lager – steg för steg – Cecilia Hagerling Larsson
I den här boken visar Cecilia Hagerling Larsson steg för steg och lager för lager hur man enkelt kan göra den mest imponerande tårta, och levererar ett stort antal kombinationsmöjligheter.
Utgivningsdatum: 14 apr

Vår kokbok hälsa – Sara Begner
Cirka 350 recept kompletteras med texter som ger konkreta tips och handfasta råd om hur vi ska äta mer hälsosamt samt en faktadel där du kan läsa om allt du kan tänkas behöva veta när det gäller livsmedel.
Utgivningsdatum: 14 apr

Expedition Parfym : näsor, noter & nischdofter – Jenny Lantz
Genom att rikta en skarp lins mot ett av 10-talets viktigaste populärkulturella uttryck lyckas Jenny Lantz samtidigt berätta något större om vår samtid – om individualisering, konsumtion och den intensiva jakten på upplevelser.
Utgivningsdatum: 14 apr

© Norstedts Förlag

print

Våra samarbetspartners