SPACE SWEEPERS – överlångt intetsägande rymdäventyr mixar komedi, barnfilm och action

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Seungriho
Regi: Sung-hee Jo
Skådespelare: Song Joong-Ki, Kim Tae-ri, Seon-kyo Jin, Hae-Jin Yoo, Richard Armitage
Land: Sydkorea
År: 2021
Genre: Action, Drama, Äventyr
Visas på Netflix
Betyg: 2

Ännu en premiär på en Netflixproduktion, minsann. Denna gång ett rymdäventyr från Sydkorea. Det engelska uttrycket “it’s all over the place” passar bra in på Space Sweepers, som regisserats av Sung-hee Jo. Det här känns som en överarbetad film med extra allt, ihoptotad av folk med ögonbindel. Ganska ofta undrade jag vad det var jag tittade på, vad det gick ut på, vart allt skulle leda.

… Fast under de första 15-20 minuterna var jag nära att stänga av flera gånger. Jag blev mest irriterad på filmen. Den tog sig något efter ett tag.

Ond västerländsk man med ondskefulla planer

Året är 2092 och besättningen på ett skrotletarskepp hittar en liten flicka som gömmer sig bland allt skrot. Det dröjer inte länge innan skrotletarhjältarna får veta att flickan inte alls är en flicka, utan en android – försedd med en rejält fet bomb. Hon kan sprängas i luften när som helst! Eller är hon i själva verket en vanlig flicka? Kanske är det någon som bara vill att folk ska tro att hon är en vandrande bomb?

En ond västerländsk man med glasögon och skägg vill sätta ondskefulla planer i verket. Medan jag tittade på klockan och satte på en kanna kaffe, jagade skurken hjältarna. Flickan fes några gånger. Ibland är det komedi, ibland är det barnfilm, ibland är det rymdaction.

Rostbrunt och smutsgrönt

Visuellt sett är filmen överlastad. Färgtonerna går ofta i rostbrunt och smutsgrönt, och ibland har skådespelarna den tendens att flyta in i bakgrunderna, eftersom de också bär rostbrunt och smutsgrönt.

Förutom koreaner medverkar skådespelare från jordens alla hörn. Delar av dialogen är på engelska. Plötsligt dyker det upp en väldigt ond polis som pratar danska. Danska! Han fångade mitt intresse. Synd att han inte hade en större roll.

Grava problem hålla intresset uppe

Space Sweepers varar två timmar och 16 minuter. Den är ungefär 45 minuter för lång. Jag hade grava problem med att hålla intresset uppe. Jag tänkte på annat medan saker blinkade på skärmen. Den här filmen var så intetsägande att jag faktiskt inte kommer på mer att skriva om den. Jag har redan glömt bort den. Tack vare den danske rymdpolisen sätter jag en tvåa.

Skriven 2021-02-06

print

Våra samarbetspartners