​MÅNS ZELMERLÖW och ryska artisten POLINA GAGARINA gör den officiella låten för VM i konståkning

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I slutet av mars hålls VM i konståkning i Ericsson Globe i Stockholm och nu står det klart att världsartisterna Måns Zelmerlöw och Polina Gagarina tillsammans gör den officiella VM-låten.

VM i konståkning är ett av världens största vintersportsarrangemang med över 300 miljoner TV-tittare som följer åkarnas kamp om medaljerna på isen.

När Stockholm står värd för VM i konståkning är det världsstjärnorna Måns Zelmerlöw och Polina Gagarina som tillsammans gör den officiella VM-låten. Artisterna möttes 2015 i Eurovision Song Contest-finalen där Zelmerlöw tog hem vinsten med låten ”Heroes” och Polina Gagarina knep andraplatsen med ”A million Voices”.

”Den officiella VM-låten hoppas vi blir något för konståkningsvärlden att samlas kring och vara stolta över. Med dessa två världsstjärnor som framför låten kommer den få stor spridning och engagemang från konståknings-fans världen över”, säger Ulrika Molin, projektledare för ISU World Figure Skating Championships 2021.

Låten, som har fått titeln ”Circles and Squares”, släpps den 19 februari och är skriven av Måns Zelmerlöw, Stefan Örn, David Lindgren Zacharias, Sandra Bjurman och Jon Eyden.

”När vi skrev låten ville vi möta det dramatiska och dramaturgiska i konståkningen. Jag tycker verkligen vi fått ihop en låt som passar för isen”, säger Måns Zelmerlöw.

”För mig är detta samarbete inte bara en resa till det vackra Sverige, där världsmästerskapet kommer att äga rum, utan också en fördjupning i konståkningens värld. Jag beundrar åkarna. Allt de gör verkar för mig omöjligt och fantastiskt. Jag är lycklig att Måns och jag sjunger huvudsången till det här stora evenemanget”, avslutar Polina Gagarina.

FAKTA “Circkes and Squares”
Titel: Circles and Squares
Artister: Måns Zelmerlöw, Polina Gagarina
Releasedatum låt: 19 februari 2021
Releasedatum musikvideo: 28 februari 2021
Låtskrivare: Måns Zelmerlöw, Stefan Örn, David Lindgren Zacharias, Sandra Bjurman, Jon Eyden.
Producent: Stefan Örn
Mix: Johan Kronlund
Mastering: Björn Engelman för Cutting Room
Skivbolag: Argle Bargle Studios

Fakta om ISU World Figure Skating Championships 2021
ISU World Figure Skating Championships 2021 (konståknings-VM) hålls i Ericsson Globe Arena, Stockholm 22-28 mars. Det blir ett fantastiskt tillfälle att se världens bästa skridskoåkare göra upp om VM-titlar och kvalificering för de olympiska spelen 2022 i Peking. Under rådande omständigheter kommer tävlingarna att ske utan publik men kommer att TV-sändas.

Läs mer på www.stockholm2021.se

© PR & Beyond

print

Våra samarbetspartners