MALMÖ REDHAWKS: Eric Engstrand förlänger

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Redhawks 20-årige ytterforward Eric Engstrand förlänger sitt kontrakt med klubben. Det nypåskrivna avtalet gäller över den kommande säsongen.

– Det är självklart jättekul att få skriva på för ett nytt år och att få fortsätta utvecklas i den här klubben. Jag känner att jag hela tiden tar för mig mer och mer ser fram emot att kunna ta ytterligare kliv i mitt spel under nästa säsong, säger Eric Engstrand själv i en kommentar.

Den 194 centimeter långe forwarden anslöt till Redhawks från Frölunda inför fjolårssäsongen och öste in både mål och poäng på J20-nivå, där han också slutade på en tredjeplats i den totala poängligan. Hans framfart ledde till SHL-debut redan våren 2020 och den här säsongen har han tagit en tröja i Redhawks.

– Eric har utvecklats under den här säsongen och visat att han är en spelare för SHL. Han är stor och stark, har en kraftfull skridskoåkning och ett riktigt bra skott, som jag hoppas att han kommer nyttja lite mer framöver. När han kör så är han en extremt jobbig spelare att möta och vi tror att han kommer att bli en väldigt nyttig spelare för oss. Det ska bli kul att följa hans fortsatta utveckling och det kändes självklart att vi skulle förlänga hans kontrakt, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Kontraktet innebär att Engstrand, som i höstas draftades av Ottawa Senators i den femte rundan, förblir en Redhawksspelare till våren 2022.

FAKTA / #29 Eric Engstrand
Född: 2000-05-18
Födelseort: Varberg
Längd/vikt: 194 cm/96 kg
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Moderklubb: Hanhals IF
Klubbar i karriären: Hanhals, Frölunda, Malmö Redhawks
Meriter: JSM-silver 2017, JSM-brons 2018, Draftad av Ottawa Senators 2020 som 155:e spelare totalt
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt med Redhawks till våren 2022.

Spelarprofil Eric Engstrand

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners