ANTHONY DOERR tillbaka efter succéromanen Ljuset vi inte ser

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu är det officiellt att Anthony Doerrs kommande bok Cloud Cuckoo Land släpps i september. Efter världssuccéen med Pulitzerpris-vinnaren Ljuset vi inte ser är hans nya roman hett efterlängtad, och kommer ut samtidigt i hela världen.

Pulitzerpriset, Carnegie-medalj, ABIA-vinnare och över en halv miljon femstjärniga läsaromdömen – Ljuset vi inte ser är en bok som slagit de flesta rekord i popularitet hos läsarna, och sålt i över 300 000 exemplar bara i Sverige.

Anthony Doerrs nya bok Cloud Cuckoo Land handlar precis som Ljuset vi inte ser om den grymhet som mänskligheten måste genomleva och den godhet som göms i djupet av våra hjärtan. Det är en storslagen roman som spänner över tre olika tidsåldrar och skeenden – belägringen av Konstantinopel 1453, en attack mot ett bibliotek i dagens Idaho och en rymdfärd mot en främmande exoplanet i en avlägsen framtid. De tre historierna förenas genom tid och rum med hjälp av litteraturens kraft.

”Få författare har förmågan att skapa samma känslomässiga nerv som Anthony Doerr”, säger Bookmarks förlagschef Claes Ericson. ”Det här är ännu en bok som kommer att spela stor roll i många människors liv.”

Den svenska titeln är ännu ej bestämd. Manni Kössler, som översatte Anthony Doerrs debutroman Grace, kommer även att stå för översättningen av Cloud Cuckoo Land.

© Bookmark Förlag

print

Våra samarbetspartners