CHRISTOFFER HOLST : KALLA, VITA VINTERNÄTTER – deckare och feelgood som vinnande kombination

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Lovereads
Serie: Cilla Storm (del 3)
Genre: Deckare, Modern vuxenromantik
Antal sidor: 285
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2020-10-07

Kalla, vita vinternätter är en bok som doftar glögg och pepparkakor, sprakande varm vedbrasa och våta vantar – och romance och mysterium, alltihop förpackat i ett och samma snöglittrande paket.

Väninnan, en riktig Miss Marple

Cilla Storm, hårt arbetande frilansare, 30+ och bosatt i Stockholm, har bytt ut Stockholm mot en idyllisk julsemester i Idre Fjäll i detta fristående äventyr. Julen ska avnjutas i en fjällstuga tillsammans med bäste vännen Zacke och hans pojkvän Jonathan och så givetvis … Rosie. Rosie är Cillas bästa väninna – hon är 70+ och pensionerad polis. På många sätt är Rosie en riktig Miss Marple, hon gillar att odla och påta med växter (liksom Cilla har hon en egen kolonilott) och hon tror ofta det värsta om allt och alla.

Mystiskt dödsfall i Idre

Kalla, vita vinternätter är lika delar The Talanted Mr Ripley + Hitchcocks Notorious och Lucy Dillon feelgood, fast med brittisk hundtät by i Devon utbytt mot svenskt julmys i fjällen.

Cilla och Rosie undersöker ett mystiskt dödsfall i Idre, samtidigt som Rosie får ihop det med en snygg pistvakt som ofta är ute och går med sin gulliga tax Lollo. Mmm … Lucy Dillon har inte ensamrätt på hundar och romance!

Inget fluff och onödig utfyllnad

Christoffer Holst har gjort sammansmältningen av deckare och feelgood romance till en vinnande och övertygande kombination.

Ett extra plus är att Holst inte fyller boken med “fluff” och onödig utfyllnad, till skillnad från så många svenska deckarförfattare. 285 sidor med ren och skär mysrys spänning är en trivsamt kärnfull och positiv upplevelse. Berättandet är intensivt och medryckande med många perspektivbyten.

Har tagit världen med storm

Dessutom är det snudd på unikt inom den segregerade svenska litteraturen med en så stark och självklar vänskapsskildring över generationsgränserna.

Cilla Storm och Rosie har helt klart tagit världen med Storm!

Skriven 2020-12-30

Läs mer om boken här

print

Våra samarbetspartners