CHRISTOFFER HOLST : GRÖNA SKÖNA VÅRVINDAR – rekord med antal trender och ett nytt hett mordfall

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Lovereads
Serie: Cilla Storm (del 4)
Genre: Deckare, Modern vuxenromantik
Antal sidor: 300
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-05-19

Nu blir det andra bullar av! Eller samma bullar igen … ? Efter en trivsam fjällsemester i Kalla, vita vinternätter är Cilla Storm tillbaka i sina gamla invanda Stockholmsmiljöer. Hon ser fram emot att återigen motionera sina gröna fingrar på kolonilotten på Bullholmen – där den här omtyckta deckarserien inleddes.

Författaren Christoffer Holst måste närapå ha rekord i att få in antalet trender i en och samma bok – odling, trädgårdskärlek, kolonilotternas kamp för tillvaron, exklusiva viner och vinresor … och de tre bästsäljande genrerna just nu: feelgood, romance och deckare.

Återigen kallt fall på spåren

När det gäller just deckare är undergenren “cold cases” just nu hetare än någonsin. Cilla Storm, som skriver manus till podden Blodspår kommer återigen ett hett kallt fall på spåren … Det fall som var det första “sommarmordet” som tabloiderna blåste upp stort. Samtidigt verkar nya “sommarmord” planeras på Bullholmen…

Stalker i närmsta kretsen

Mat- och vinprofilen Julia (en ny karaktär i serien, bekant med Cillas bäste vän Zacke) håller på att färdigställa sin nya bok om vin och mat – man utgår från vinet och sedan planerar man maten. Hon försöker också vila upp sig från en traumatisk stalkerperiod (lurig stalker i den närmsta kretsen fanns även med i Lucy Foleys utmärkta pusseldeckare Nyårsfesten … snart filmaktuell!), och efter ett tag övergår deckaren till Alfred Hitchcocks klassiska film Fönstret mot gården (Rear Window).

Femtio år gammalt mord

Julia börjar nyfiket spana på grannen med en kikare, och plötsligt försvinner hans fru … är det överlagt mord eller en olyckshändelse? Vem är skyldig? Och hur kan detta kopplas till ett femtio år gammalt mord som Cilla Storm undersöker för Blodspår?

Visst finns här också en aura av Viveca Steens Morden i Sandhamn (vilket de belästa huvudpersonerna i boken själva påpekar!) och hur många mord kan egentligen inträffa på Bullholmen? Cilla Storm skaffade ju sin kolonistuga för att koppla av!

Gröna, sköna vårvindar går utmärkt att läsa fristående – men det är extra roligt att följa de sympatiska karaktärerna Cilla och Zacke i bok efter bok. Detta är den fjärde och sista delen i serien om Cilla Storm.

print

Våra samarbetspartners