ANNA JAMES : TILLY OCH BOKVANDRARNA – dörrarna till böckernas magiska värld öppnas på ett nytt sätt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Tilly and the bookwanderers
Förlag: HarperCollins Nordic
Översättare: Helena Dahlgren
Illustratör/Fotograf: Paola Escobar
Serie: Den magiska bokhandeln (del 1)
Genre: Äventyr & Spänning
Läsålder: 9-12 år
Antal sidor: 387
Format: Kartonnage
Utgivningsdatum: 2020-09-14

Anna James är en ny bekantskap och det ända jag vet om henne är att hon är författare och journalist bosatt i London. Tilly och bokvandrarna är hennes debutroman och har nu kommit på svenska. I hemlandet England har det redan kommit ut tre böcker i denna serie.

Springer på Alice i Underlandet

Att böckernas värld är magisk vet ju alla bokmalar men hur magiskt kan det det bli? Att bokvandra öppnar helt nya dörrar till denna magiska värld. Hur bokvandrar man egentligen då? Fråga Tilly Blad, en helt vanlig(?) elvaåring som bor med sina morföräldrar efter att hennes mamma försvunnit.

Tilly spenderar i stort sett all sin fritid i deras bokhandel. En dag springer hon på sina favoritkaraktärer Anne från Anne på Grönkulla och Alice från Alice i Underlandet livslevande inne i bokhandeln och då börjar hon lära sig konsten att bokvandra. Ganska snart drar hon även med sin kompis Oliver på bokvandringsäventyr. Men att bokvandra kan också ha sina konsekvenser…

Boken är välskriven och infallsvinkeln är ny, visserligen kan man gnälla lite på översättningen då viss logik missas. Men annars helt klart läsvärd för bokmalar i alla åldrar.

Skriven 2020-12-30

Läs mer om boken här

print

Våra samarbetspartners