MALMÖ REDHAWKS förstärker med center

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den kanadensiske centern Quinton Howden, 26, förstärker Redhawks. Han kommer närmast från tre säsongers spel i ryska KHL.

– I Quinton får vi en stor och stark center. Vi har fått jättefina referenser på honom och han kommer att bli en bärande spelare hos oss. När Fredrik Händemark nu lämnar för spel i San José får vi in en riktigt bra ersättare, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Våren 2018 hade han äran att dra på sig den kanadensiska landslagströjan under de Olympiska Spelen i Sydkorea, där hann vann ett brons.

– Jag ser verkligen fram emot att komma och bli en del av det här laget. Jag vet inte jättemycket om klubben sedan tidigare, men jag har fått en bra bild när jag pratat med svenska kompisar, som bara haft bra saker att säga om både staden och organisationen. Det var också kul att se grabbarna vinna derbyt i går och att de radat upp segrar senaste veckan, säger Quinton Howden själv.

– Jag ser mig själv som en tvåvägsforward som gör jobbet både offensivt och defensivt. Min storlek och min skridskoåkning är två av mina styrkor. Mest av allt vill jag bara bidra till att vi vinner matcher, fortsätter Howden.

Quinton Howden kommer att bära #61 och ansluter till truppen i mellandagarna. Han beräknas bli spelklar till någon av matcherna i anslutning till nyår. Kontraktet sträcker sig säsongen ut.

FAKTA / #61 Quinton Howden
Född: 1992-01-21
Födelseort: Winnipeg, Kanada
Längd/vikt: 189 cm/89 kg
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Moderklubb: Springfield MHA
Klubbar i karriären: Moose Jaw Warriors, San Antonio Rampage, Florida Panthers, Winnipeg Jets, Manitoba Moose, Dinamo Minsk, Torpedo Nizhny Novgorod, Vityaz Podolsk.
Meriter: OS-brons 2018, JVM-silver 2011, JVM-brons 2012, 97 NHL-matcher.
Aktuell: Förstärker Redhawks och har skrivit på ett kontrakt över resterande del av säsongen.

Spelarprofil Quinton Howden

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners