ELI ÅHMAN OWETZ lanseras i Norden

Klicka på bilden, för att se hela bilden

HarperCollins gör en nordisk satsning på Eli Åhman Owetz författarskap under nästa år, då succéromanen Brevvännerna ges ut i Danmark, Norge och Finland.

Eli Åhman Owetz Brevvännerna kom nyligen på andra plats i Årets bok 2020, var finalist i Storytel awards samt nominerades till Årets feelgood. Hon tog därmed klivet till att bli en av Sveriges mest lästa och omtyckta författare.

Nu översätts Brevvännerna till norska, danska och finska och släpps på alla HarperCollins nordiska marknader 2021.

”Jag är så glad över att HarperCollins gör den här nordiska satsningen på mitt författarskap. Redan nu har jag läsare i de länderna som hör av sig och undrar när mina böcker kommer ut på deras språk, för att de vill tipsa andra”, säger Eli Åhman Owetz

Brevvännerna fick 2020 en uppföljare, Renoveringsobjekten. Även den boken hyllades av kritiker och läsare. I maj 2021 släpper HarperCollins en ny bok av författaren i Sverige, En bättre människa. Alla böckerna utspelar sig i det lantliga Roslagen där Eli själv bor och arbetar.

”Vi på HarperCollins är otroligt glada över den här internationella lanseringen. Elis böcker har välförtjänt vunnit både kritikernas och läsarnas gillande. Nu får våra danska, norska och finska läsare äntligen ta del av Elis varma kärlekshistoria och finstämda skildring av svensk landsbygd”, säger Johanna Rydergren, förläggare på HarperCollins.

OM ELI ÅHMAN OWETZ
Eli Åhman Owetz är författare och journalist. Hon debuterade 2013 med Anna-Lisas antik, första delen i serien om Anna-Lisa. Hemma hos Bettan kom 2017. Hyllade Brevvännerna, 2019, var första boken som gavs ut på HarperCollins. Renoveringsobjekten, den fristående fortsättningen i samma miljö, kom ut 2020.

© HarperCollins

print

Våra samarbetspartners