SOFIA ÅHMAN bland Norstedts faktautgivning sommaren 2021

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Hur löstes egentligen dubbelmordet i Linköping, den största mordutredningen i Sveriges historia efter Palmemordet? I den nya boken Genombrottet har Anna Bodin följt släktforskaren Peter Sjölund som gick 200 år bakåt i tiden och på så sätt hittade rätt gärningsman.

I sommar bjuder vi dessutom på hemmaträning med Sofia Åhman, som under coronapandemin genom tv-rutorna blivit folkkär. Isabelle McCallister lär oss ta hand om möblerna vi redan har och vi lär oss att laga gröna och goda middagar.

Samhälle

Anna Bodin & Peter Sjölund – Genombrottet
När det fruktansvärda dubbelmordet i Linköping kunde klaras upp efter 16 långa år var det en släktforskare som stod för genombrottet. Peter Sjölund gick 200 år bakåt i tiden och byggde ett släktnät som lyckades ringa in mördaren, som greps och erkände direkt. Det här är boken om jakten som ledde fram till att Peter Sjölund kunde identifiera mördaren. Men också om alla liv som slogs i spillror av morden den där oktoberdagen 2004 och de anhörigas långa väntan på ett svar.
Journalisten Anna Bodin har följt Peter Sjölund från allra första början. Här är deras unika berättelse om jakten som satte punkt för den största mordutredningen i Sveriges historia efter Palmemordet.
Utgivningsdag: 10 juni

Magnus Braaten & Kenneth Fossheim – Hagen-fallet
Den 31 oktober 2018 försvinner hans fru Anne-Elisabeth spårlöst från hemmet. Tom Hagen får ett hotbrev med krav på en lösensumma på nio miljoner euro i kryptovaluta, och polisen inleder en utredning i hemlighet. Men vad som först ser ut som en kidnappning kommer snart att betraktas som ett mord. Huvudmisstänkt: Tom Hagen själv.
Kriminalreportrarna Magnus Braaten och Kenneth Fossheim har följt fallet på nära håll och fått tillgång till hittills okända dokument och förhör. I Hagen-fallet berättar de hela historien. Vem är egentligen Tom Hagen? Vilka fiender har han? Hur var relationen till hustrun? Vilka metoder använder Oslopolisen för att lösa fallet, och varför har de fortfarande inte lyckats?
Utgivningsdag: 22 juli

Jani Pirttisalo Sallinen/Mathias Ståhle – Vapensmederna
Skjutningar och sprängningar har blivit allt vanligare i Sverige. Det organiserade våldet drabbar både gängmedlemmar och oskyldiga bystanders. Men varifrån kommer alla vapen som används vid skjutningarna? Hur kan tonårsgrabbar beväpna sig med halvautomatiska pistoler och militära automatvapen? Grävreportrarna Jani Pirttisalo Sallinen och Mathias Ståhle följer vapnens väg från vapenhandlare i Slovakien och svenska jaktbutiker som säljer stora mängder vapendelar licensfritt, till radhuskällare och hemmaverkstäder där självlärda vapensmeder mekar ihop de skjutvapen som sedan säljs vidare till kriminella.Under tiden står polis och politiker till synes handfallna inför det eskalerande våldet. Hur kunde det bli så här? Vilka är människorna bakom skjutningarna? Hur stoppar vi dem?
Utgivningsdag: 20 augusti

Mat och hem

Isabelle McAllister – Skavank
Isabelle McAllister, som arbetat med nytänkande byggprojekt och DIY i hela sitt vuxna liv, berättar här om slit- och slängsamhällets utveckling och gamla synsätt och tekniker; hon går igenom olika materials egenskaper, ger tips på lagningar som både syns och inte syns och visar inspirerande förvandlingsprojekt.Det nya och fräscha har varit eftersträvansvärt så länge, hos både människor och ting, och trenderna har svängt så fort. Det har varit mycket mer effektivt att köpa nytt än att laga. Få av oss vet vad olika material behöver och hur man bäst reparerar dem. Den här boken visar på skönheten i det som skaver, och på den tillfredsställelse det kan ge att ta hand om något.
Utgivningsdag: 17 maj

Caroline Wilbois & Johanna Andersson – Grönare middagar
Dietisterna Caroline Wilbois och Johanna Andersson tycker det ska vara lätt att göra bra matval varje dag och visar i den här boken på smarta vägar till goda, nyttiga och enkla middagar som gör gott för både hälsan och miljön. Oemotståndliga recept för alla som fastnat i trista och osunda hjulspår. Författarna är experter på att överlista grönsaksskeptiker och att få till smakupplevelser med enkla medel. Givetvis rymmer boken också gott om hälsofakta och tips.
Utgivingsdag: 5 augusti

Hälsa

Sofia Åhman – Träna hemma med Sofia
För dig som redan vant dig vid att träna hemma med Sofia Åhman, känd från SVT, kommer här boken med hennes bästa program vad gäller kondition, styrka, core, rörlighet och balans. Samtliga nya och utformade för att passa alla! Och för dig som aldrig tränat förut – här är den perfekta möjligheten att komma igång. Häng med och se hur mycket du kan förbättra din ork, styrka, rörlighet och hållning med bara några enkla övningar varje dag. I boken kan du se övningarna och göra dem i din egen takt och när du vill under dagen. Krångla inte till det, hemmaträning ska vara enkel, kul och effektiv, är Sofias motto!
Utgivningsdag: 11 juni

Monika Björn – Stark 50+
50-årsåldern kan vara en utmaning för dig som kvinna, särskilt när det gäller hälsa, stress och välmående. I den här boken får du konkret hjälp med vad du kan göra själv för att öka ditt eget välbefinnande under åren från 50 och uppåt. Hur du kan hålla dig smärtfri, stark, vital och frisk – så länge som det bara går!
Utgivningsdag: 13 augusti

© Norstedts

print

Våra samarbetspartners