STUDIO S jul 2020

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med anledning av Studio S release av de efterlängtade ÅSA-NISSE-boxarna kommer här ett extrainsatt nyhetsbrev. Många har önskat att dessa ska släppas under julhandeln, så ni får er vilja igenom. Detta är första gången som alla Knohult-klassikerna släpps komplett och samlade på samma ställe. Dessutom är de två boxarna försedda med massvis av intressant bonusmaterial!

Rykande färskt i jultid är också FALLET COLLINI (en av årets absolut bästa thrillers!), Tom Berenger i BLOOD AND MONEY, starka pandemithrillern SMITTAN och GHOSTS OF WAR från regissören av The Butterfly Effect.

Vi önskar er alla EN GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR

Åsa-Nisse volym 1 (DVD) UTE NU!
NU ÄNTLIGEN! ALLA 22 KLASSIKER SAMLADE I TVÅ BOXAR! FULLTANKAD MED EXKLUSIVT BONUSMATERIAL!
Via en lång rad filmer, böcker och serietidningar har svenska folket lärt känna och älska den småländske mångsysslaren Åsa-Nisse och hans ständige vapendragare Klabbarparn. Första filmen lockade otroliga 1 500 000 biobesökare och sen har det rullat på med succé efter succé.
Studio S presenterar här den första av två fullmatade volymer – för första gången kompletta med samtliga humorklassiker! John Elfström spelar Åsa-Nisse, Artur Rolén är Klabbarparn och i gästroller ser vi stjärnor som ”Snoddas”, Anita Lindblom, Little Gerhard och hockeylegenden Sven Tumba.
Åsa-Nisse (1949)
Åsa-Nisse och Klabbarparn drar upp en gammelgädda, bygger bastu, griper två dynamitarder och plundrar tre herrar som tjuvfiskat kräftor. Av Ragnar Frisk
Åsa-Nisse på jaktstigen (1950)
De klipska smålänningarna ger sig ut i skogen för att tjuvskjuta älg, men får förstås den nitiske landsfiskalen efter sig. Av Ragnar Frisk.
Åsa-Nisse på nya äventyr (1952)
Åsa-Nisse annonserar efter sommargäster och får positivt svar från fru Niklasson i Stockholm, som åtföljs av sin spänstiga dotter Elsa. Av Ragnar Frisk.
Åsa-Nisse på semester (1953)
Eulalia tappar ner en balja i brunnen och vet inte hur hon ska få upp den, så Åsa-Nisse halar helt enkelt ner henne i brunnen. Av Ragnar Frisk.
Åsa-Nisse på hal is (1954)
Åsa-Nisse och Klabbarparn är ute på vinterfiske och färdas bekvämt med en motordriven isjakt. Av Ragnar Frisk.
Åsa-Nisse ordnar allt (1955)
Åsa-Nisse skadar sig och får i sig en dos medicin som visar sig vara avsedd främst för hästar. Av Ragnar Frisk.
Åsa-Nisse flyger i luften (1956)
Åsa-Nisse lyckas vinna en resa för två till Åre och bestämmer sig för att ta med Klabbarparn. Av Ragnar Frisk.
Åsa-Nisse i full fart (1957)
Klabbarparn anmäler Åsa-Nisse till 10.000-kronorsfrågan i tv i det udda ämnet förgasare! Ett ämne som han behärskar till fullo. Av Ragnar Frisk.
Åsa-Nisse i kronans kläder (1958)
Halva Knohult får order att göra militärtjänstgöring och naturligtvis gäller detta även Åsa-Nisse och hans vän. Av Ragnar Frisk.
Åsa-Nisse jubilerar (1959)
Smålands-Nyheterna fyller 50 år och på redaktionen föds idén att hylla Åsa-Nisse, som de tror varit Småland trogen sedan 1909. Av Ragnar Frisk.
Bonusmaterial
“Åsa-Nisse i våra hjärtan” från 1966 av Nils-Petter Sundgren
“Det våras för Åsa-Nisse” – tv-program från 1977 av Carl-Uno Sjöblom
“Uppdrag: Åsa-Nisse” – dokumentär av Anders Nordqvist från 2010
samt bildgalleri.

Åsa-Nisse volym 2 (DVD) UTE NU!
NU ÄNTLIGEN! ALLA 22 KLASSIKER SAMLADE I TVÅ BOXAR! FULLTANKAD MED EXKLUSIVT BONUSMATERIAL!
Via en lång rad filmer, böcker och serietidningar har svenska folket lärt känna och älska den småländske mångsysslaren Åsa-Nisse och hans ständige vapendragare Klabbarparn. Första filmen lockade otroliga 1 500 000 biobesökare och sen har det rullat på med succé efter succé.
Studio S presenterar här den andra av två fullmatade volymer – för första gången kompletta med samtliga humorklassiker! John Elfström spelar Åsa-Nisse, Artur Rolén är Klabbarparn och i gästroller ser vi tv-legenden Bengt Bedrup samt stjärnor som ”Snoddas”, Jerry Williams, Hep Stars, Jokkmokks-Jokke och Trio mé Bumba.
Åsa-Nisse som polis (1960)
Polisen i Knohult har gripits av tidens demokratiska tendenser och anser att en man av folket bör tjänstgöra som polis. Av Ragnar Frisk.
Åsa-Nisse bland grevar och baroner (1961)
Åsa-Nisse har blivit skogvaktare hos greve Malcolm på Segerstad, vilket leder till förvecklingar då grevens dotter ska giftas bort. Av Ragnar Frisk.
Åsa-Nisse på Mallorca (1962)
Åsa-Nisse och Klabbarparn får tag på en gammal sjörövarkarta som visar att en gammal skatt ligger gömd på Mallorca. Av Ragnar Frisk.
Åsa-Nisse och tjocka släkten (1963)
På en tågresa tar Åsa-Nisse och Klabbarparn hand som sångerskan Lena Holms lilla barn. Av Ragnar Frisk.
Åsa-Nisse i popform (1964)
Den småländske hjälten uppfinner en brevkanon och ett automatiskt hönseri samt stiftar bekantskap med popstjärnan Ronnie. Stjärnan. Av Ragnar Frisk.
Åsa-Nisse slår till (1965)
Åsa-Nisse arrangerar popkonsert, bildar Knohults jenkalag och leder ett ishockeylag. Av Bengt Palm.
Dessa fantastiska smålänningar med sina finurliga maskiner (1966)
Kavalkad av sex tidigare filmer. Av Ragnar Frisk.
Åsa-Nisse i raketform (1966)
Åsa-Nisse och Klabbarparn bygger en rymdraket. De uppfinner även ett nytt raketbränsle och tränar Sjökvist att bli Knohults förste astronaut. Av Ragnar Frisk.
Åsa-Nisse i agentform (1967)
Åsa-Nisse och Klabbarparn försöker att avslöja en eterpirat genom att förvandla handlare Sjökvist till “Agent 00 med rätt att sälja potatis”. Av Arne Stivell.
Åsa-Nisse och den stora kalabaliken (1968)
Åsa-Nisse anställer en dam som ska ställa allt tillrätta i Sjökvists affär, men istället blir det kaos. Av Arne Stivell.
Sarons ros och gubbarna i Knohult (1968)
Kavalkad av sex tidigare filmer. Av Ragnar Frisk.
Åsa-Nisse i rekordform (1969)
Åsa-Nisse har lyckats framställa ett atombränsle i pillerform för motorer. Med pillret i polaren Svens båtmotor blir det en färd som heter duga! Av Ragnar Frisk.
Bonusmaterial
Åsa-Nisse Trailershow! – hela 14 stycken rafflande trailers!
Åsa-Nisse Jukebox! – 9 örhängen samt ännu ett bildgalleri.

Fallet Collini (DVD & streaming) UTE NU!
Byggd på den storsäljande romanen av
FERDINAND VON SCHIRACH
När den berömde magnaten Hans Meyer öppnar dörren till sin lyxsvit har han bara minuter kvar att leva. Utanför står en äldre okänd man som avlossar tre skott i Meyers huvud, varefter han lugnt går iväg för att erkänna dådet. Den unge och oerfarne advokaten Caspar Leinen blir anvisad att försvara mördaren, den lågmälde och ostraffade Fabrizio Collini, men inser för sent att han känner offret. Mycket väl. Meyer var hans flickväns farfar och stod honom väldigt nära. Trots detta och trots att Collini tiger som muren om motivet vägrar Caspar släppa målet. Han har börjat inse att han är något stort på spåret. Något mycket stort…
FALLET COLLINI har lockat miljonpublik ute i Europa. Till grund ligger Ferdinand von Schirachs bestseller, utgiven i över 40 länder, som var inspirerad av hans egen familjehistoria. Leinen spelas av den tyska storstjärnan Elyas M’Barek och Collini av filmikonen Franco Nero, känd från spaghettiwesterns som Django och Keoma.
***** ”FILMATISERINGEN AV BOKEN LEVER UPP TILL ALLA HÖGA FÖRVÄNTNINGAR. EN PERFEKT KONSTRUERAD THRILLER”
Eye for Film
”FÄNGSLAR FRÅN FÖRSTA BILDRUTAN ÄNDA FRAM TILL DET OMSKAKANDE SLUTET”
Reeling Reviews

Smittan (Bluray & DVD) UTE NU!
ÅRETS STORA PANDEMITHRILLER!
När Aidan sömndrucken stiger ut på balkongen en morgon rycks han till liv av att en helikopter kraschar in i grannhuset. Skräckslagen slår han på tv:n som meddelar att en global pandemi drabbat mänskligheten. Avskuren från omvärlden och med infekterade, blodtörstiga gestalter överallt i byggnaden blir varje dag en fråga om att döda eller dödas. En strimma hopp tänds då han får kontakt med en osmittad kvinna på andra sidan gården. Via textade plakat lyckas de kommunicera med varandra och hålla sig i säkerhet på vardera sida. Men snart börjar vatten och mat att tryta och Aidan vet att han måste ge sig av – rakt ut i en verklighet full av enbart fiender…
Av alla pandemifilmer på senare år är SMITTAN i en klass för sig. En nagelbitarspännande thriller som dessutom är väldigt gripande! Tyler Posey känner vi igen från titelrollen i den långlivade tv-serien Teen Wolf och andra viktiga roller görs av Summer Spiro och filmlegenden Donald Sutherland.
”SPÄNNING SOM KÄNNS ÄNDA IN I MÄRGEN A+ MOVIES
”EN SKRÄCKINJAGANDE UPPLEVELSE. TYLER POSEY ÄR FANTASTISK” BTW
”VÄLGJORT, SPÄNNANDE OCH MYCKET UNDERHÅLLANDE” THE NEWNAN TIMES-HERALD

Ghosts of War (Bluray, DVD & streaming) UTE NU!
DEN NYA SUCCÉN FRÅN REGISSÖREN AV THE BUTTERFLY EFFECT
Under andra världskrigets mörkaste period får fem amerikanska soldater i uppdrag att vakta en stor herrgård på den franska landsbygden, tidigare ockuperad av nazisterna. Men det blir knappast en så behaglig upplevelse som de stridströtta krigarna hoppats på. Avskurna från all kontakt med omvärlden går osynliga krafter till attack och ger dem en tydlig varning – vad ni än gör, lämna inte huset! Men i takt med att männens vansinne stegras ser de till slut ingen annan utväg än att fly, och det är nu helvetet bryter ut på allvar!
GHOSTS OF WAR är den nya skräckfilmen av Eric Bress, vars The Butterfly Effect sågs av hela tio miljoner biobesökare i USA. Han skrev även manus till Final Destination 2 och The Final Destination 3D. I huvudrollerna: Brenton Thwaites som slog igenom i Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge och Theo Rossi från Sons of Anarchy.
BETYG: 10/10
”VÄLDIGT VÄLGJORD OCH VÄLSPELAD. EN FILM ATT SE FLERA GÅNGER. UPPLÖSNINGEN ÄR HELT ENKELT… WOW!”
Cult Faction
”EN BERG-OCH-DALBANE-FÄRD SOM KASTAR PUBLIKEN MELLAN SKRÄMMANDE ÖVERRASKNINGAR. MÅSTE SES!”
Film Threat

Blood and Money (DVD & streaming) UTE 16 dec!
OSCARNOMINERADE TOM BERENGER I ISKALL THRILLER!
Under Vietnamkriget lärde sig Jim Reed allt om konsten att döda, men också om kamratskap. Nu är han en åldrad ensling som bor för sig själv i sin husbil i vildmarken. Med geväret över axeln pulsar han ofta ut i skogen för att jaga rådjur.
Plötsligt en dag finner han en väska fullproppad med sedlar. Snabbt gömmer han bytet, men han är knappast ensam om att vilja ha pengarna. När fyra tungt beväpnade förbrytare gör intrång i vildmarken förvandlas jägaren själv till den jagade.
Oscarnominerade Tom Berenger (Plutonen, Sniper) är Jim Reed i denna vildmarksthriller med isande spänning. Filmen utspelas i Allagash i norra Maine (USA). En spektakulärt vacker miljö, men ofta lika farlig som en gevärskula.
“MYCKET SEVÄRD THRILLER. BERENGER ÄR SUVERÄN” The Guardian
”NAGELBITARSPÄNNANDE THRILLER. BERENGERS ROLLPRESTATION ÄR AV EN SORT SOM MAN INTE KAN SLITA BLICKEN FRÅN”
Film Threat

Ur arkivet: En John Elfström-pärla

Rallare (DVD)
Med en mustig arbetarhistoria fylld av grovkornig dialog och färgstarka karaktärer bröt Arne Mattsson ny mark med denna succéfilm om rallare. Genom ögonen på bland andra Stora Ballong (Victor Sjöström), Valfrid (John ”Åsa-Nisse” Elfström) och Calle Ville (Åke Grönberg) får vi uppleva rallarlivet i tidigt 1900-tal där svängarna tas ut rejält. Här super, knullar och slåss man med liar så det står härliga till! Arne Mattsson har regisserat efter en roman av Olle Länsberg, mest känd för förlagan till den Oscarnominerade världssuccén ”Käre John!”.
”EN GRANDIOS FILM” Dala-Demokraten
”EN BRA SVENSK FILM MED MUST OCH KRAFT” DN
”DET SMAKAR BLOD OCH MÄRG I MUNNEN EFTER DE VILDA SLAGSMÅLSSCENERNA” MT

© Studio S

print

Våra samarbetspartners