MALMÖ REDHAWKS förstärker med forward

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den amerikanske forwarden Adam Johnson är klar för spel i Redhawks. 26-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

– Vi ser fram emot att få hit Adam. I honom får vi en forward som spelat på hög nivå i Nordamerika under de senaste säsongerna, bland annat i NHL för Pittsburgh Penguins. Vi har fått en väldigt bra bild av honom och ser honom som ytterforward i någon av våra toppkedjor. Han kommer kunna bidra myycket, inte minst med sin fart, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

De tre senaste säsongerna har han tillhört Pittsburgh Penguins organisation, där han fått chansen i världens bästa liga vid 13 tillfällen och noterats för ett mål och tre assist.
Den gångna säsongen vann han den interna poängligan i AHL-laget Wilkes-Barre/Scranton Penguins med 34 poäng på 48 matcher.

– Jag ser verkligen fram emot det här och är exalterad över att komma till Malmö. Jag vet att det är en av världens bästa ligor och att det handlar om att göra jobbet varje dag, säger Adam Johnson själv och fortsätter med att ge sin syn på hur han ser sig själv som spelare;

– Min största styrka är min skridskoåkning, med den kan jag skapa mycket offensivt. Den tar mig till målchanser och väl där vill jag kunna producera mer. Samtidigt har jag jobbat en hel del på mitt defensiva spel och vill vara en tvåvägsspelare som gör mitt jobb äveen i försvarsspelet.
Adam Johnson ansluter till truppen i slutet av veckan och beräknas vara spelklar till matcherna i mellandagarna.

FAKTA / #47 Adam Johnson
Född: 1994-06-22
Födelseort: Hibbing, USA Längd / vikt: 183 cm / 79 kg
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Moderklubb: Hibbing Chisholm
Klubbar i karriären: Hibbing/Chisholm High, Team Velocity, Indiana Ice, Sioux City Musketeers, University of Minnesota-Duluth, Wilkes-Barre/Scranton Penguins, Pittsburgh Penguins.
Meriter: 13 NHL-matcher, NCAA College-mästare 2017.
Aktuell: Förstärker Redhawks och har skrivit på ett kontrakt över resterande del av säsongen.

Spelarprofil Adam Johnson

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners