MALMÖ REDHAWKS: Storvuxen back klar för spel

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En ny pusselbit är på plats i Redhawks lagbygge inför den kommande säsongen. Backen Adam Ollas Mattsson, 22, ansluter från Calgary Flames organisation och AHL-laget Stockton Heat.

– Det ska bli väldigt kul att komma till Malmö och representera Redhawks. Under min tid borta i Nordamerika har jag haft lite sämre koll på svensk hockey, men jag fick en väldigt bra bild av klubben när jag var och hälsade på tidigare under våren. Förutsättningarna är suveräna med Sveriges bästa arena och skickliga tränare, som jag tror kan göra mig till en bättre spelare, säger Adam Ollas Mattsson själv i en kommentar.

Adam är född och uppväxt i Stockholm och spenderade sina juniorår i Djurgården, där han också A-lagsdebuterade som 18-åring. Efter tre säsonger som ordinarie i SHL flyttade han över Atlanten och anslöt till Stockton Heat inför säsongsavslutningen 2016-17. Nyligen prisades han som lagets främsta defensiva spelare för sina insatser under 2018-19.

– Jag hade lite problem med en skada under min första hela säsong där borta, men under det gångna året har det gått bra. Nu ska det bli kul att komma hem till Sverige igen och det känns som att tränarna har en tydlig tanke kring min roll i laget, säger Ollas Mattsson.

Totalt blev det 88 matcher borta i AHL under de senaste säsongerna och nu väntar alltså SHL-spel igen, där Ollas Mattsson hunnit med 108 matcher, sina unga ålder till trots.

– Adam är en ung tvåvägsback med en bra storlek som spelar rejält och är stark i spelet i egen zon. Referenserna som vi fått på honom har varit väldigt bra och vi fick ett bra intryck när vi träffade honom. Under den gångna säsongen var han antagligen sitt lags bästa back och med en annan kontraktssituation hade han säkert fått chansen i NHL. Han har dessutom målbilden att ta sig dit, men innan dess känner vi att han kommer att komplettera vår backbesättning, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Avtalet med Adam Ollas Mattsson är skrivet över de två kommande säsongerna och backen ansluter till Redhawks försäsongsträning på måndag.

FAKTA / #73 Adam Ollas Mattsson
Back, vänsterskytt
Född: 1996-07-30
Födelseort: Stockholm
Längd / vikt: 195 cm / 98 kg
Moderklubb: Värmdö HC
Klubbar i karriären: Värmdö, Djurgården, Stockton Heat.
Meriter: J20 SM-guld 2015 och 2016, U16 SM-guld 2012, U17 VM-guld 2013, All-Star Team U17-VM 2013.
Aktuell: Har skrivit på ett tvåårskontrakt med Redhawks.

Spelarprofil

Redhawks 2019-20
31 Lars Volden
69 Oscar Alsenfelt

3 Malte Setkov
7 Marcus Björk
12 Linus Cronholm
14 Carl-Johan Lerby
16 Matias Lassen
28 Jens Olsson
44 Jesper Jensen
42 Niklas Arell
50 Tobias Ekberg
73 Adam Ollas Mattsson

8 Johan Olofsson
9 Frederik Storm
15 Axel Wemmenborn
17 Max Görtz
20 Henrik Hetta
22 Lars Bryggman
23 Christoffer Forsberg
24 Emil Molin
40 Jesper Jensen
51 Emil Sylvegård
63 Fredrik Händemark
67 Konstantin Komarek
72 Nicolai Meyer
95 Carl Persson

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners