MALMÖ REDHAWKS: Tre nya år för Ollas Mattsson

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sommaren 2019 anslöt Adam Ollas Mattsson till Redhawks efter att ha spenderat drygt två säsonger med spel i Calgary Flames organisation. Nu är han inne på sin tredje säsong i klubben och fler kommer det bli, eftersom backen skrivit på en treårig kontraktförlängning.

– Vi såg en stor potential i Adam när vi valde att hämta hit honom för två och ett halvt år sedan och den har han visat prov på under sin tid hos oss. Han har vuxit ut till en toppback i den här ligan som kan göra skillnad i alla spelformer. Vi tror även att han kan ta ytterligare kliv i vår miljö och det är självklart väldigt glädjande att han vill stanna hos oss och fortsatt vara en viktig del i vårt lagbygge, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Den här säsongen har Adam Ollas Mattsson redan nått i sin målbästa notering med tre fullträffar i SHL och med ett underskattat skott har han alla möjligheter att hitta nätet fler gånger. Hans mångsidighet i spelet innebär också att han är en av de spelare i SHL som loggar mest istid och hittills under säsongen snittar han 21:24 per match.

Under sin tid i Redhawks har Ollas Mattsson även fått landslagsdebutera, då det blev två matcher med Tre Kronor under Karjala Tournament hösten 2020. Han fanns också med på det VM-förberedande lägret i Södertälje förra våren.

– När vi väl började diskutera en förlängning var det ett enkelt beslut. Jag trivs fantastiskt bra i klubben, i gruppen och i staden och har gjort det under hela min tid här. Vi har en bra stomme i det här laget och jag tycker att vi har en potential att nå hela vägen, även om inte fått med oss resultaten i den utsträckning som vi önskat under första halvan av säsongen. Jag har goda möjligheter att fortsätta utvecklas här och känner att jag får ett stort förtroende varje dag. Min målbild är att fortsatt vara en ledande spelare i laget samtidigt som jag strävar efter att få dra på mig landslagströjan igen, säger Adam Ollas Mattsson själv i en kommentar.

Det nyskrivna kontraktet innebär att Adam Ollas Mattsson är en Redhawksspelare fram till våren 2025.

FAKTA / #73 Adam Ollas Mattsson
Född: 1996-07-30
Födelseort: Stockholm
Längd / vikt: 193 cm / 98 kg
Position: Back
Fattning: Vänster
Moderklubb: Värmdö HC
Klubbar i karriären: Värmdö, Djurgården, Stockton Heat, Malmö Redhawks
Meriter: JSM-guld 2015 och 2016, USM-guld 2012, TV-pucken-brons 2011, 2 A-landskamper, draftad av Calgary Flames som 175:e spelare totalt 2014
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt och är klar för tre nya säsonger i Redhawks

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners