SOUND OF METAL får svensk biopremiär den 25 december

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ruben och Lou lever tillsammans och spelar också i samma musikgrupp. Deras musik är intensiv, högljudd och passionerad. Men under en spelning känner Ruben plötsligt ett smärtsamt ringande i öronen som snabbt övergår i sämre hörsel och nästan dövhet. Rädslan och desperationen över det nya tillståndet får honom att tro att han aldrig mer kommer att kunna spela trummor. Och det väcker även hans gamla heroinsug till liv, vilket oroar honom mycket. Skakad och rädd över sakernas tillstånd söker sig Ruben till ett behandlingshem för döva missbrukare. Omgiven av tystnad och ett ekande minne av sitt gamla liv måste han nu konfrontera sig själv på ett större allvar än han någonsin gjort förut. Vad innebär detta för hans framtid?

SOUND OF METAL är regissören Darius Marders (dokumentären “Loot”, manussamarbete med Derek Cianfrance till “The Place Beyond the Pines”) långfilmsdebut.

I huvudrollerna spelar den kritikerrosade Riz Ahmed (serien “The Night of”, “Rogue One”, “The Road to Guantanamo”) och Olivia Cooke (serien “Bates Motel”, “Ready Player One”).

Internationell kritik i urval:
“Those big eyes, sometimes terrified, sometimes terrifying, start to glow with compassion. We’re watching a new man being born. But does he realize it? That’s the heartbreaking question with which this beautiful film leaves us.” Vulture

“Propelled by a distinctive style and a potent lead performance, Darius Marder’s “Sound of Metal” builds a singular tension between silence and noise.” New York Times

“Ahmed is superb in this impactful drama which explores attitudes towards and questions about disability.” Screen Daily

“Sound of Metal injects visceral, edgy circumstances with remarkable sensitivity.” IndieWire

“…Ahmed’s performance and a sure-footed script by Marder and his brother Abraham ensure that this remains one man’s story – and one that should be warmly welcomed at arthouses.” The Hollywood Reporter

© TriArt

print

Våra samarbetspartners