MARTIN WIDMARK : JUL I VALLEBY OVÄNTADE JULKLAPPAR – LasseMajas julmysterium med “stadens suraste man”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
Illustrationer: Helena Willis
Serie: LasseMajas Detektivbyrå (del 30)
Genre: Deckare & kriminalhistorier
Läsålder: 6-9 år
Antal sidor: 58
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2020-09-30

Jul i Valleby – Oväntade julklappar är en hattrick bok – spännande, rolig och rörande julberättelse, engagerande pysselbok, och klurigt mysterium. För i Valleby är ingenting som det först verkar …

”Stadens suraste man”

När Lasse och Maja är i farten händer det mycket, de har 29 mysterier bakom sig i den huvudsakliga bokserien, plus en tidigare julbok, ett par sommarlovsböcker, en kompisbok och en hel hög med biofilmer.

I detta julmysterium får vi lära känna en av personerna som ständigt varit med som birollsinnehavare i så många LasseMaja mysterier — nämligen Rune Andersson, “stadens suraste man” (citat från boken). Han jobbar på hotellet i Valleby och trivs mycket bättre med att pyssla med sin älskade frimärkssamling än med att umgås med gäster. Eller folk över huvud taget.

Mysterium från barndomen får lösning

Lasse och Maja har, precis som alla i Valleby, sin uppfattning klar om Rune Andersson. Men de har fel …

I Jul i Valleby – Oväntade julklappar tinar Vallebys egen Ebenezer Scrooge upp – ett mysterium från Runes barndom får sin lösning och det visar sig att det finns folk som har längtat efter att fira jul med Rune …

Pyssel är inte alltid lätt

Lasse och Maja hjälper till så att Rune äntligen får sin drömjul, och på varje uppslag finns uppgifter som läsaren ska hjälpa Lasse och Maja att lösa. Och slutet finns extra pyssel, så man får gå tillbaka och leta igenom boken en gång till … Pysslet är inte alldeles lätt och det går inte snabbt … men en julbok ska vara ett tag, så extra plus för utmanande julpyssel som tar en stund.

Helena Willis illustrationer är som alltid ett härligt, hemtrevligt, idylliskt, kaotiskt myller … och en fröjd att utforska lite extra i samband med julpysslet!

Skriven 2020-10-25

Läs mer om boken här

print

Våra samarbetspartners