OPERATION NORDPOLEN – stjärnspäckad animerad polarfilm faller platt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Arctic Justice
Regi: Aaron Woodley
Originalröster: Jeremy Renner, Heidi Klum, James Franco, John Cleese, Omar Sy
Svenska röster: Joachim Bergström, Lizette Pålsson, Christian Fex
Premiär: 2020-11-13
Betyg: 2

I förtexterna ser det minst sagt lovande ut; John Cleese, Jeremy Renner, Heidi Klum, James Franco, Alec Baldwin och Anjelica Huston. Men den svenska versionen blir mer en dubbad Disney Time ,och inte förbättras historien av ett lövtunt manus inbakat med stereotyper och ett förutsägbart avslut som toppas med tautologier, allt för att ingen i publiken mot förmodan skulle råka missa budskapet att man är bra som man är.

Swifty arbetar i postrummet till Arctic Blast Delivery Service, den lilla snötäckta byns stora arbetsgivare. Här är barnens idoler de stora och tuffa draghundarna som plikttroget levererar paket dag ut och dag in. Swifty, som är en fjällräv drömmer om den dagen då han får visa framtassarna och bli en Top Dog, en draghund i stora mått. Att bli byns stora idol står högt i kurs hos Swifty men också för att imponerar på den smarta rävflickan Jade. När möjligheten uppstår tar Swifty en av slädarna och levererar ett mystiskt paket till en hemlig plats som övervakas av den otrevliga Otto Von Walrus (John Cleese). Otto har onda planer och nu står bara Swifty mellan honom och byns undergång.

Filmen lämpar sig definitivt för den mycket yngre målgruppen som gillar godissöta gosedjur och karamelldoppade floskler, speciellt när det framförs på svenska.

Skriven 2020-11-16

print

Våra samarbetspartners