KARIN SLAUGHTER släpper fjärde boken i hyllade Will Trent-serien direkt som pocket!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu kommer den fjärde fristående delen i Karin Slaughters populära serie om specialagent Will Trent äntligen på svenska. Oskyldig släpps idag den 13 november – direkt i pocket.

Karin Slaughter är en av världens mest lästa författare. Böckerna om polisen Will Trent och rättsläkaren Sara Linton har hyllats världen över och i maj, 2021 finns äntligen hela den kompletta succéserien om specialagenten Will Trent på svenska.

”Will Trent i Karin Slaughters böcker är en hjälte att ta till sitt hjärta. Han har dyslexi, är lite blyg när det kommer till romantik och har ett rättspatos som kan försätta berg. Fastnade för första boken och kunde inte sluta förrän jag läst hela serien.” – Anna Jansson

OM OSKYLDIG

En död collegestudent hittas i Lake Grants iskalla vatten. Polisen tror först att det rör sig om ett självmord, men snart blir det uppenbart att den unga kvinnan blivit mördad.

Läkaren Sara Linton har inte varit hemma i Grant County sedan hennes man, hyllade polisen Jeffrey Tolliver, dog i tjänsten. När hon reser hem för att besöka sina föräldrar över Thanksgiving blir hon snabbt indragen i fallet med den unga mördade kvinnan. Den huvudmisstänkte är en tidigare patient och han insisterar på att få prata med just henne. Men när Sara kommer till arresten möts hon av en makaber syn – den unge mannen verkar ha tagit livet av sig i cellen och på väggen ovanför har han skrivit med sitt eget blod: OSKYLDIG

Sara känner instinktivt att det är något som inte stämmer med utredningen. Upprörd kontaktar hon utredaren Will Tent på Georgia Bureau of Investigation. Det är ingen överraskning att den lokala polisen tiger som muren när han börjar ställa frågor, och allra mest motvillig att svara är Lena Adams, en av Saras bortgångne mans närmaste kollegor.

Grant County är ett slutet samhälle med starka lojaliteter och familjeband. Frågan är precis hur långt lokalborna är beredda att gå för att skydda sina egna.

OM FÖRFATTAREN

Karin Slaughter är en av världens mest lästa och hyllade författare. Hennes böcker har givits ut i 120 länder och sålts i fler än 35 miljoner exemplar. Hon har skrivit 20 böcker, inklusive serierna om Grant County och Will Trent, samt Edgarnominerade De fördärvade och flera titlar som legat på Sunday Times topplista; De vackraste, Den goda dottern, Bilder av henne och Den sista änkan. Spänningsromanen Bilder av henne filmas just nu för Netflix och Grant County- och Will Trent-serierna är också under produktion för tv. Slaughter har även grundat välgörenhetsorganisationen Save the Libraries. Hon är född i Georgia och bor i Atlanta.

RÖSTER OM KARIN SLAUGHTERS BÖCKER

”Knivskarp och uppslukande”
–The Guardian
”Slaughter vet precis hur man skapar en effektiv kriminalroman med historier som suger in läsaren i boken och sidor som vänder sig själva. Personporträtten sitter, liksom miljöerna, och vändningarna kommer lika oväntat som en vindstilla dag i Göteborg”.
– Göteborgs-Posten
”Slaughter har ett helt unikt sinne för detaljer och äkthet … Jag skulle följa henne vart som hest.”
– Gillian Flynn
”Karin Slaughter är – utan tvekan – det största namnet av alla oss spänningsförfattare.”
– James Pattersson
”Hon är oöverträffad när det gäller att skapa karaktärer, spänning och tempo.”
– Michael Connelly
”Hennes unika talang för att skapa trovärdiga karaktärer får henne att stå ut i mängden av thrillerförfattare.”
– Washington Post

© HarperCollins Nordic

print

Våra samarbetspartners