25 år med JUL PÅ TIVOLI: Firandet fortsätter in i det nya året

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Når Tivoli tager hul på sin 25 års jubilæumssæson for Jul i Tivoli, tændes et juletræ med 3.000 Swarovski-krystaller foran Nimb. Der bliver premiere på Tivolis største balletsatsning nogensinde: ”Snedronningen”, hvor Oh Land har skabt musikken, og Dronning Margrethe står bag kostumer og scenografi. Årets store forlystelsesnyhed rutsjebanen Mælkevejen, der erstatter Odinekspressen får også premiere den 6. december under Jul i Tivoli.

Jul i Tivoli kan opleves fra den 16. november og i år strækker sæsonen sig ind i det nye år til og med 5. januar 2020.

Jul i Tivoli trækker turister til byen
Jul i Tivoli kan i år som sæson fejre 25-års jubilæum og har siden 1994 haft 20.500.000 gæstebesøg. Julesæsonen får bl.a. ros af Wonderful Copenhagen for at bidrage til at trække turister til Danmark udenfor de almindelige kendte turistsæsoner. Alene i 2018 var der 284.000 turister på besøg i Carstensens Have under Jul i Tivoli. Der bruges i år over 30 millioner kroner på driften og klargøringen af Jul i Tivoli. Gæsterne kan se frem til, at der foran Nimb Hotel placeres et knap 10 meter højt juletræ iklædt Swarovski-krystaller til en værdi af en million kroner. Alle forlystelser kører og der er opbygget 50 juleboder rundt i hele Haven.

Glæde hos Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen arbejder på at skabe en bæredygtig turisme i hovedstaden med en større geografisk og sæsonmæssig spredning af turismen. Her er der stor anerkendelse af Tivolis betydning som helårsvirksomhed.

Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, siger:
”Vi arbejder målrettet på at få endnu flere af hovedstadens gæster til at lægge deres besøg uden for højsæsonen. Og hovedstaden er allerede i fuld gang med at etablere sig som helårsdestination med større vækst i vinterhalvåret end i sommermånederne. Det er en meget positiv udvikling, som naturligvis kræver, at der er attraktive oplevelser året rundt. Og her spiller Tivoli en kæmpe rolle med sin satsning på julesæsonen gennem nu 25 år og med Havens efterfølgende øvrige sæsonudvidelser. Det har været med til at rykke branchen og har i høj grad understøttet en vigtig udvikling for hovedstaden som destination”.

Tivolis direktør Lars Liebst siger:
”I år er det 25 år siden, at Tivoli første gang åbnede portene for en julesæson. Vi ved fra undersøgelser, at gæster er parate til at rejse langt for at opleve vores særegne nordiske julestemning. Derfor glæder i os til også i år at kunne byde på nyt: Nye lysformationer, ny rutsjebane, et juletræ med krystaller fra bund til top og premiere på den største balletsatsning nogensinde i Koncertsalen”.

Premiere på ny rutsjebane i Tivoli den 6. december
Mælkevejen, der erstatter rutsjebanen Odinexpressen, der er gået på pension efter 30 mio ture får premiere den 6.12.19 under Jul i Tivoli. Rutsjebanenyheden bliver en del højere og hurtigere end sin forgænger. Designet på rutsjebanen står på skuldrene af Himmelskibet, Aquila og Tik Tak, der er stærkt inspireret af tanken om opdagelsesrejser i himmelrummet. Som en ekstra krølle på halen bliver lyden fra rutsjebanen en del lavere grundet ny teknologi. Mælkevejen har været undervejs to og et halvt år og er specielt designet af Tivolis egen udviklingsafdeling. Prisen på herligheden er knap 55 mio. kr.

Danmarks mest ekstravagante juletræ
Den internationale designvirksomhed og smykkeproducent Swarovski har indgået en partnerskabsaftale med Tivoli op til årets julesæson. Foran Nimb Hotel placeres et juletræ, der pyntes med over 3.000 krystaller til en værdi af ca. en million kroner. Det er første gang, at danskerne stifter bekendtskab med et Swarovski-juletræ. Siden 1991 har de ikoniske design-juletræer fra Swarovski bl.a. betaget publikum foran Rockefeller Center i New York, Hovedbanegården i Zurich, Paris og i Galleria Vittorio Emanuelle ll i Milano. Juletræet bliver iklædt Clear Krystal, der får et særligt eksklusivt nordisk look. Det er første gang, at det kan opleves i Danmark, og det forventes, at det bliver blandt de mest affotograferede steder i år. Tivolis udviklingsafdeling har været på studietur hos Swarovskis hovedkvarter i Østrig og det kommer til at tage 3 dekoratører 10 arbejdsdage at gøre træet klart til Tivolis gæsterne.

Premiere på den største balletsatsning nogensinde i Tivoli
I julesæsonen har Tivoli Balletteater premiere på balletforestillingen ”Snedronningen” i Tivolis Koncertsal den 1. december, som ubetinget er Tivolis største balletsatsning nogensinde. Det er en nyfortolkning af H.C. Andersens klassiske eventyr, hvor Dronning Margrethe står for kostumer og dekorationer, sangeren Oh Land har komponeret musikken og russiske Yuri Possokhov har stået for koreografien. Under forestillingen er der live-musik, 40 dansere samt masser af medvirkende børn fra Tivolis Balle Skole.

Jul i Tivoli gennem 25 år

Det var Jul i Tivoli der for 25 år siden kickstartede København som juledestination. Før 1994 lå julen udelukkende i hænderne på byens handelsgader og stormagasinerne – åh, Dalle Valles vinduesudstilling! – og blev man mødt af en enkelt turist, var det nok en skåning på endagsbesøg med Flyvebådene.

Ovenstående er sat lidt på spidsen, men i 1994 annoncerede Tivoli, at nu da der skulle være teater i Glassalen op til jul, ville man også åbne et julemarked, og det forandrede byens årsrytme.

Julemarkedet strakte sig fra Tivolis Hovedindgang til Glassalen og Nimb. Der var gratis adgang og garanti for underskudsdækning fra den forholdsvis nystiftede turismeorganisation Wonderful Copenhagen.

Indenfor ventede omkring 30 boder opstillet langs stien til Glassalen. Boderne var udlånt af Københavns Kommune og bygget af beskæftigelsesprojektet Ung i Arbejde. Fra boderne solgte forskellige lejere godter og gaver, for eksempel kæmpeklejner og huer og vanter. For børnene var der et par forlystelser og ponyridning. Resten er historie.

Tal om Tivoli 2019

• Jul i Tivoli kan i år som sæson fejre 25-års jubilæum.
• Jul i Tivoli har som sæson haft 20.500.000 gæstebesøg siden 1994.
• Der bruges 30 millioner kroner på driften og klargøringen af Jul i Tivoli.
• Alene i 2018 var der 284.000 turister på besøg i Carstensens Have under Jul i Tivoli.
• Årets jule-forlystelsesnyhed – rutsjebane til 55 mio kr. får premiere 6.12.19
• Danmarks dyreste juletræ iklædt Swarovski-krystaller til en værdi af en million kroner stilles op foran Nimb
• Dronning Margrethe mfl. får premiere på ny ballet Snedronningen
• I år strækker julesæsonen sig ind i 2020!
• 32 kørende forlystelser og 50 handelsboder, der alle lyses op
• I forbindelse med balletten Snedronningen bliver der brugt 206 par tåspidssko
•Udover de professionelle dansere deltager 30 balletbørn i Snedronningen
•For 8. gang bidrager Dronning Margrethe med scenografi til ny en ballet i Tivoli.(Snedronningen)
•I år har Tivoli-Garden gået parader på Tivolis stier i 175 år. Haven har ændret sig en del, men Garden har været med hele vejen siden 1844.

Haven
• 1.000 Juletræer er blevet placeret i Haven
• Der er ophængt ca. 3.500 meter granguirlande.
• Gartnerne har placeret 10.000 kg. gran i Haven
• 500 kg fyrtoppe har fået plads i udsmykningen
• 21.400 duftende hyacinter er blevet placeret rundt om i Tivoli.
• Ca. 1.200 div kålplanter placeret rundt om I Tivoli.
• Ca. 6.750 Lyng til scenografi op tage af boder.
• 70.000 julekugler hænges op rundt om I Haven

Gastro
• I 2018 blev der i Honningkage-slottet solgt 3.264 store klejner og 5.961 honninghjerter
• Restaurant Viften solgte 5.202 varmende Irish Coffee i 2018
• Tivolis egne udskænkningssteder solgte i 2018 hele 26.389 kopper gløgg
• 1.148 lune lækre Bubble Waffles solgt i den hyggelige, men kølige julesæson
• Fish ’n’ Chips boden solgte solgte i 2018 hele 5.270 økologisk fish ’n’ chips
• Tivoligrillen langede 3.602 candyfloss over disken i 2018
• Frikadellen boden stegte og solgte 3.758 velfærdsdeller i 2018

© Tivoli

print

Våra samarbetspartners