LIV 3.0 – Max Tegmarks succébok blir tv-serie

Klicka på bilden, för att se hela bilden

SF Studios, som i år fyller 100 år, har köpt filmatiseringsrättigheterna till Max Tegmarks internationella succébok Liv 3.0 Att vara människa i den artificiella intelligensens tid” från 2017. Historien kommer att utvecklas till en engelskspråkig tv-serie, producerad av SF Studios, och författaren Max Tegmark kommer att vara kreativt inblandad i processen för att bland annat bidra med sin vetenskapliga expertis.

– Max Tegmark har skrivit en historia om artificiell intelligens ur ett helt nytt, unikt och spännande perspektiv. Ämnet AI är en av vår tids största och mest angelägna frågor – hur det kommer att påverka samhället och mänskligheten. Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Max och utveckla hans historia till en spännande och underhållande tv-serie, säger Fredrik Wikström Nicastro, SVP International Production på SF Studios.

Serien är en dramatiserad bearbetning av Tegmarks bok och hans forskning kring konsekvenserna av AI. Historien kretsar kring en grupp unga forskare på ett startup-företag som upptäcker den första superintelligenta artificiella intelligensen (AI). De bestämmer sig för att i hemlighet använda den artificiella intelligensen till att skapa en bättre värld, men detta leder snart till en kollision mellan ideal och moral. Berättelsen speglar hur AI kan komma att påverka media, underhållning, arbete, rättsväsende och samhället i stort.

– Jag skrev boken för att hjälpa människor att komma in i en av de viktigaste debatterna av vår tid: hur kan vi hantera den växande makt som AI medför och hur kan detta hjälpa snarare än stjälpa mänskligheten. Jag tycker att det är otroligt kul och spännande att SF Studios kommer att ta denna berättelse rakt in i människors vardagsrum, säger Max Tegmark.

Max Tegmark är professor i fysik vid en av världens mest prestigefyllda institutioner – fysikinstitutionen vid MIT, Massachusetts Institute of Technology, i USA. Max Tegmark har varit värd för radions Sommar i P1 och har kallats ”världens smartaste svensk”. Max är bland annat medgrundare till Future of Life Institute som nyligen mottog 10 miljoner dollar från Elon Musk för deras forskning kring artificiell intelligens. Han har skrivit över 250 tekniska publikationer och vid sidan av bästsäljaren Liv 3.0 har han även skrivit faktaboken ”Vårt matematiska universum: mitt sökande efter den yttersta verkligheten”, som beskriver den senaste utvecklingen i astrofysik och kvantteori.

Liv 3.0 är en av flera engelskspråkiga serier och filmer under utveckling hos SF Studios. Den första internationella engelskspråkiga långfilmen är thrillern Horizon Line som just nu spelas in bland annat i Mauritius och Dublin. Huvudrollerna spelas av Allison Williams och Alexander Dreymon. Filmen regisseras av flerfaldigt prisbelönade svenske regissören Mikael Marcimain. Andra engelskspråkiga långfilmsprojekt som är under utveckling är filmatiseringen av Jo Nesbos I am Victor och en SF Studios producerad amerikansk version av den Oscarsnominerade succéfilmen En man som heter Ove, med Tom Hanks i huvudrollen.

© SF Studios 2019-03-13

print

Våra samarbetspartners