CAMILLA BRINCK bland nyheter från Bonnier Carlsen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Musse & Helium. Den sista kampen av Camilla Brinck
Den sista kampen är här! Äventyret som började med Mysteriet med hålet i väggen (B Wahlströms förlag), får i den femte boken i serien om Musse & Helium äntligen sin upplösning. Böckerna om Musse & Helium har legat på topplistorna över de mest sålda barnböckerna i stort sett varje vecka sedan 2018, en bedrift som få, om ens någon, annan svensk barnboksserie, lyckats med.
– Förutom det spännande äventyret, så tror jag att det är Musse & Heliums personligheter som gör att böckerna är så omtyckta. De vågar visa sig sårbara, prata känslor, de gör misstag, erkänner det och lär sig av dem. Musse, Helium och deras vänner är fina och omtänksamma mot varandra. De retas självklart ibland, men har alltid en god ton och visar varandra respekt, säger Camilla Brinck.
Musse och Helium må vara små, men de är modiga som få. Trots att de för tillfället är inlåsta i en mörk, fuktig källare i Duvjägarnästet, så vägrar de ge upp. När mössen får reda på att Duvjägarna tänker skada katten Sigge ifall de vägrar hjälpa dem att hitta Guldosten, måste mössen tänka och agera snabbt. Guldosten finns fortfarande gömd där ute någonstans. Frågan är: kommer det bli de onda eller de goda som finner den först? Musse & Helium står inför den största kampen någonsin i sina liv.
Musse & Helium vänder sig främst till barn mellan 6-10 år, men passar även som högläsningsbok för barn från 4 år.
Ålder: 6-9 år
Utgivningsdag: 2020-10-28

Tomtarna på femte våningen av Francesca Cavallo, författaren till Godnattsagor för rebelltjejer!
Illustrationer av Verena Wugeditsch
I staden R är alla nöjda. Inget kan gå fel för man gör aldrig något oväntat eller pratar med någon man inte känner. Till denna lugna stad flyttar en familj med tre barn och två mammor som söker en trygg plats. De kämpar för att få kontakt med sina nya grannar, men det går trögt. Men en dag kommer ett brev till dem. Det är jultomten som behöver hjälp med att slå in paket till alla barn i staden. Ingen annan vill ställa upp, något sådant har man ju aldrig gjort tidigare. Familjen är tomtens, barnens, julklapparnas, JULENS sista hopp!
Ålder: 6 – 9 år
Utgivningsdag: 2020-10-26

Skrot-Nisse och hans nya vänner av Jan Lööf
Skrot-Nisse har fått nya vänner – just som han skulle ha semester. Katten Missan, grisen Nassen och apan Affe har flyttat in. Det blir stökigt. Inte alls så lugnt och skönt som han tänkt sig. Skrot-Nisse lyckas till slut få djuren att ge sig av, på en nybyggd husmotorcykel! Apan Affe säger att det ska gå bra, fast han inte når upp till handbromsen. Men iväg kommer de, och det blir lugnt och skönt för Skrot-Nisse. För lugnt. Och så blir han orolig. Hur ska det gå för Missan, Nassen och Affe – klarar de sig.
Ålder: 3 – 6 år
Utgivningsdag: 2020-10-28

Kejsarens vrede av Martin Widmark
Illustrationer av Mats Vänehem
I “Kejsarens vrede” fortsätter Halvdan och Meia sin resa tillsammans med munken Do, och de styr sitt skepp mot landet på andra sidan Atlanten: Vinland. Men i Vinland bor redan ett folk, beothukerna. Folket vill gärna spela en sport som påminner om lacrosse, men förvarnar om att de är väldigt dåliga förlorare. Hur Halvdan och Meia än gör så är de snart indragna i ännu ett äventyr där liv står på spel. Men munken Do har fått med sig något från Island, något han kallar “Kejsarens vrede”, vilket visar sig vara ett mycket passande namn …
Ålder: 6 – 9 år
Utgivningsdag: 2020-11-02

Inget flyt av Jeff Kinney
I “Inget flyt”, bok 15 i Dagbok för alla mina fans-serien, ger sig familjen Heffley iväg med en husbil, redo för ett storslaget semesteräventyr.
Men saker blir inte riktigt som de tänkt sig och de hamnar snart på en camping som är långt ifrån ett semesterparadis. När sedan regnet öser ner och vattnet börjar stiga, undrar Greg med familj om sommarlovet är dömt att sjunka till botten – eller om de för en gångs skull kan ha lite flyt …
Ålder: 6 – 9 år
Utgivningsdag: 2020-11-16

Ylvania: Hotet mot väktarstjärnan av Ylva Hällen
Illustrationer av Marcus-Gunnar Pettersson
Det börjar med en mystisk förbannelse. En elev på magikerskolan förstenas. Adrian vaknar samma natt med känslan av att han varit där. Strax därefter förstenas självaste Stjärnmästaren. Vittnen pekar ut Adrian, som grips för brottet och sätts i fängelse. Resten av väktarstjärnan vet inte vad de ska tro. Är Adrian skyldig eller inte? Och kommer det som händer nu att splittra väktarstjärnan för alltid?
Ålder: 6 – 9 år
Utgivningsdag: 2020-11-25

Lowkey av Melody Farshin
Elvaåriga Danja och hennes familj åker till mormor, som de brukar göra i december. Men den här gången är inte allting som det ska. Mormor säger konstiga saker, är glömsk och svamlar om en viktig nyckel utan att berätta var den finns och vad den leder till. När mormor sen försvinner vet inte Danja vad hon ska tro. Samma natt väcks hon av tågljud från det övergivna tågspåret utanför mormors hus. Det mystiska tåget heter Nattexpressen. En magisk bok med 24 kapitel. Illustrationer av Peter Bergting.
Ålder: Unga vuxna
Utgivningsdag: 2020-11-30

© Bonnier Carlsen

print

Våra samarbetspartners