HONEST THIEF – övertygande action utan särskilt många överraskningar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Mark Williams
Skådespelare: Liam Neeson, Kate Walsh, Jai Courtney, Jeffrey Donovan, Anthony Ramos
Premiär: 2020-10-09
Betyg: 3

Liam Neeson spelar Tom, en rutinerad, cool bankrånare som specialiserat sig på kassavalv. Under sin yrkesverksamma tid har han undkommit lagens långa arm och lyckats samla på sig en ansenlig summa pengar som förvaras på ett och samma ställe. Försedd med epitetet In-and-Out-Bandit gäckar han både polis och FBI. Men det är inte bara epitetet som stör honom, att dessutom leva ensam med en massa pengar gör ingen man lycklig.

När han helt plötsligt träffar Annie förändras hans liv samtidigt som Tom brottas med utsikten av en ljus morgondag. En chans att vända blad, ett riktigt blad och äntligen få den framtid som båda han och Annie önskar.

Filmen balanserar i det ljusa hoppfulla samtidigt som nytillkomna antagonister gör sig påminda att mörkret finns runt hörnen. Liam Neeson är självklart klippt och skuren för en roll som denna. Tänk i termerna hans Takenfilmer. Hans förmåga att spegla bankrånaren Toms tillvägagångssätt känns övertygande även om filmen inte bjuder på särskilt många nya överraskningar.

Men som en actionrulle toppad med en gnutta insikt kan man få det man förväntar sig, speciellt när moralen spelar en av huvudrollerna.

Skriven 2020-10-09

print

Våra samarbetspartners