MALMÖ REDHAWKS: Kanadensiske centern Joe Veleno klar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Redhawks förstärker truppen. Den 20-årige kanadensiske centern Joe Veleno är klar för spel i klubben under resterande del av den innevarande säsongen.

– Vi är glada över att vi får hit en spelare som Joe, som går en fin framtid till mötes i NHL. Red Wings, som äger hans rättigheter, tror väldigt mycket på honom och ser honom som en toppcenter under många år framöver. Efter jul var han bästa center i Grand Rapids i AHL, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Efter att ha draftats i förstarundan av Detroit Red Wings sommaren 2018 har Joe Veleno hunnit med två JVM, där han ingick i kaptenskvartetten när Kanada tog hem titeln 2020. Förra säsongen svarade han för 23 poäng (11+12) på 54 matcher för Grand Rapids Griffins i AHL.

– I Joe får vi in en stark skridskoåkare som kommer att vara en offensiv kraft för oss, samtidigt som han tar ansvar i defensiven. Han har en bra blick för spelet och besitter ett vasst skott. Det ska bli spännande att se honom hos oss och roligt att vi får vara en del i hans utveckling, säger Sylvegård, som naturligtvis också har tagit hänsyn till den ekonomiska aspekten;

– Han kommer hit på ett rookieavtal, vilket innebär att det är en minimal kostnad för oss.

– Jag är exalterad över den här möjligheten. Jag känner förvisso inte till så mycket om staden och laget, men jag ser verkligen fram emot att komma över och träffa mina nya lagkamrater och bli en del av laget. Jag vill kunna bidra med min fart göra ett avtryck direkt från start, säger Joe Veleno själv i en kommentar.

Kontrakt gäller säsongen ut och han anländer till Malmö på fredag. Förhoppningsvis är han spelklar till bortamatchen mot HV71 torsdagen den 15 oktober.

FAKTA / #90 Joe Veleno
Forward, vänsterskytt
Född: 2000-01-13
Födelseort: Montreal, Kanada
Längd: 186 cm Vikt: 88 kg
Moderklubb: AHM Lac St-Louis
Klubbar i karriären: Lac St-Louis, Saint John Sea Dogs, Drummondville Voltigeurs, Grand Rapids Griffins.
Meriter: JVM-guld 2020, QMJHL-mästare 2017, Draftad av Detroit Red Wings som 30:e spelare totalt 2018.
Aktuell: Förstärker Redhawks och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

Spelarprofil Joe Veleno

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners