MALMÖ REDHAWKS: Finländsk forward klar för spel

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter att Nicolai Meyer lämnade Redhawks under gårdagen står det nu klart att den finländske 32-åringen Jan-Mikael Järvinen ansluter.

Forwarden kommer närmast från en säsong i Tyskland med Adler Mannheim, där han hade 44 poäng (11+33) som facit på sina 52 matcher. Dessförinnan har han en lång karriär hemma i Finland med bland annat 398 matcher i SM-Liiga.

– Jag är exalterad över att komma till klubben och bli en del av laget. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla killarna och att komma igång och spela. Det är en grupp med duktiga hockeyspelare och jag hoppas kunna prestera mitt bästa spel under säsongen, säger Jan-Mikael Järvinen själv i en kommentar.

I Järvinen får Redhawks en spelare som ska bli tongivande i det offensiva spelet.

– I honom får vi en spelare som kan spela både som center och ytterforward, som kommer att kunna bidra i det offensiva spelet samtidigt som han tar ansvar defensivt. Vi har fått väldigt goda vitsord från flera olika håll och har själva följt honom under en längre tid. Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta för oss i SHL, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Jan-Mikael Järvinen kommer till Malmö under söndagen och ansluter till laget i samband med måndagens träning.
Kontraktet gäller säsongen ut.

FAKTA / #71 Jan-Mikael Järvinen
Forward, vänsterskytt
Född: 1988-02-26
Födelseort: Pirkkala, Finland
Längd: 174 cm
Vikt: 80 kg
Moderklubb: Ilves
Klubbar i karriären: Ilves, HPK, SaPKo, Tappara, LeKi, KooKoo, Adler Mannheim
Meriter: Finsk Mästare 2016 och 2017, Silver SM-Liiga 2010, 2013, 2014, 2015 och 2018
Aktuell: Klar för spel i Redhawks under säsongen 2020-21

Spelarprofil Jan-Mikael Järvinen

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners