MALMÖ REDHAWKS: Målfarlig forward klar för spel i Redhawks

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Redhawks har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv inför den kommande SHL-säsongen. Från HockeyAllsvenskan och IK Pantern hämtas Martin Janolhs, 26.

– Det känns jättekul att få den här chansen och jag ser verkligen fram emot att få visa upp mig i SHL. Jag har nog inte har varit redo för att ta det här klivet tidigare, men nu känner jag att jag är det. Det är också riktigt roligt att klubben haft ögonen på mig och jag ser fram emot att dra på mig Redhawkströjan till hösten, säger Martin Janolhs själv.

Under den gångna säsongen var han en Panterns bästa spelare och noterades för personbästa när det gäller såväl mål som assist. Sammanlagt svarade Janolhs för 30 poäng (18+12) på 47 matcher. Hans 18 fullträffar placerade honom på en tiondeplats i HockeyAllsvenskans skytteliga – och det är en målfarlig spelare som ansluter. Under sina fem senaste säsonger har han skjutit 70 mål.

Under 2017-18 bytte Martin Janolhs också position, från ytterforward till center, och nu behärskar han att spela på samtliga forwardspositioner, något som gör honom väldigt mångsidig och användbar på flera sätt för tränarstaben.

– Martin har under flera säsonger gjort det jättebra i HockeyAllsvenskan. Han är en spelare som besitter ett bra skott och en kraftfull skridskoåkning – och som dessutom gjort mycket poäng. Vi ser en potential i honom och jag tror att han kan bli en positiv överraskning för publiken i Malmö Arena. Den senaste säsongen spelade han mycket som center och vi kommer kunna nyttja honom både där och på kanten, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Kontraktet är skrivet på ett år och gäller över den kommande säsongen. Martin Janolhs ansluter till laget när Redhawks återsamlas och startar upp försäsongsträningen på måndag.

FAKTA / #61 Martin Janolhs
Forward, vänster
Född: 1991-05-04
Födelseort: Hedemora
Längd / vikt: 188 cm / 88 kg
Moderklubb: Hedemora SK
Klubbar i karriären: Hedemora, Leksand, Borlänge, Arboga, Kungälv, Stjernen, Karlskrona, Almtuna, Pantern.
Meriter: JSM-guld 2010, 10:a i HockeyAllsvenskans skytteliga 2017-18.
Aktuell: Har skrivit på ett ettårskontrakt och blir Redhawks fjärde nyförvärv inför den kommande säsongen.

Redhawks 2018-19
41 Cristopher Nihlstorp
69 Oscar Alsenfelt

3 Malte Setkov
6 Stefan Warg
14 Carl-Johan Lerby
28 Jens Olsson
36 Anton Öhman
42 Niklas Arell
59 Anton Mylläri

8 Johan Olofsson
9 Frederik Storm
10 Robin Alvarez
22 Lars Bryggman
23 Christoffer Forsberg
24 Emil Molin
26 Axel Wemmenborn
29 Marcus Sylvegård
43 Nichlas Hardt
51 Emil Sylvegård
61 Martin Janolhs
63 Fredrik Händemark
91 Max Görtz
96 Kim Rosdahl

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners