LOUISE BOIJE AF GENNÄS​ skriver ny deckarserie

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Louise Boije af Gennäs har skrivit ett treboksavtal med Bazar Förlag inför arbetet med en ny spänningsserie. Hösten 2022 utkommer den första delen i Stella Polaris-serien.

”Karin Linge Nordh är Sveriges okrönta förläggardrottning, inte minst på spänningssidan, och jag har i många år längtat efter en chans att få jobba med henne. Även Sara Lindegren och Rebecka Leffler är gamla branschbekanta som jag länge velat arbeta närmare med. Under samma långa period – parallellt med annat skrivande – har jag levt med en envis, smart och utfattig överklasskvinna i tankarna: en kvinna som vägrar att rätta in sig i ledet och skaffa ett ’vanligt’ jobb utan istället tänker starta en detektivbyrå, och hon har vägrat att lämna mig ifred. Nu står plötsligt stjärnorna rätt: min karaktär och hennes detektivbyrå Stella Polaris ska få se dagens ljus och jag får arbeta med Karin, Sara och Rebecka. Nu jäklar rullar vi upp ärmarna – det här ska bli så fruktansvärt roligt!” säger Louise Boije af Gennäs.

”Jag beundrar Louise både som dramatiker och romanförfattare”, säger Karin Linge Nordh, publicistisk chef på Bazar Förlag. ”Jag älskar hennes förmåga att teckna trovärdiga och engagerande karaktärer och ser fram emot att få lansera en helt ny serie som visar på hennes bredd som författare. I Motståndstrilogin har Louise manifesterat sin talang för att skriva spänning på hög nivå. Nu tar hon ett nytt steg i sitt författarskap genom att skapa en deckarserie med en unik och komplex hjältinna som läsaren kommer att vilja följa under lång tid. Och äntligen får vi jobba tillsammans!”

Louise Boije af Gennäs är en av Sveriges mest populära och framgångsrika författare. Hon debuterade 1991 med romanen Ta vad man vill ha, gjorde dundersuccé med Stjärnor utan svindel (1996) och har haft stora framgångar med sina två senaste trilogier. I den nya spänningsserien om detektivbyrån Stella Polaris får läsaren följa en privatdetektiv med rötter i överklassen men med ett enormt behov av att bevisa för sig själv och omvärlden att hon kan stå på egna ben och skapa sin egen framgång.

© Bazar Förlag

print

Våra samarbetspartners