LOUISE BOIJE AF GENNÄS gör storslagen comeback med thrillerdebut

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Blodlokan är den första delen i den nervkittlande Motståndstrilogin, där den svindlande konspirationen för tankarna till Millennium och blandas med den psykologiska ovissheten från Kvinnan på tåget. Genom att hämta inspiration från svenska politiska skandaler skapar Boije af Gennäs en dramatisk historia som får läsaren att ifrågasätta både sin egen och huvudkaraktären Saras verklighet.

”Det är omöjligt att inte dras med i berättelsen”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”Man kan inte sluta läsa förrän allt har fått sin förklaring.”

Redan i september i år släpps den andra delen, Skendöda, medan den avslutande delen, Verkanseld, utkommer i januari 2019.

Louise Boije af Gennäs debuterade 1991 med romanen Ta vad man vill ha. Sedan dess har hon utkommit med ytterligare åtta romaner, däribland den mycket uppmärksammade Stjärnor utan svindel (1996). Utöver sitt hyllade författarskap är hon också verksam som dramatiker. Hon var med och skapade tv-serien Rederiet och hennes pjäser har spelats på Dramaten och Stadsteatern. Den psykologiska thrillern Blodlokan är hennes spänningsdebut.

© Bookmark Förlag

print

Våra samarbetspartners