LOUISE BOIJE AF GENNÄS – Ny bok “Blodlokan”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Palmemordet aktualiseras i ny roman

Det har nu gått 32 år sedan statsminister Olof Palme mördades. Det blev startskottet på världens största mordutredning och trots att mer än 225 hyllmeter av intervjuer och dokumentation har samlats in finns det inget som tyder på att vi har kommit närmare en lösning.

Fram till nu.

I samband med årsdagen av Palmemordet uttalade sig chefsåklagare Krister Peterson och hävdade att lösningen nu inte är så långt borta. Samtidigt höjs röster som vill att Palmegruppen ska utreda det hemliga nätverk som länge har diskuterats av flera seriösa bedömare.

”Det är svårt att inte ana en konspiration när man ser på Palmeutredningen” säger Louise Boije af Gennäs. ”I Blodlokan är den bara en pusselbit, men en central sådan.”

Efter 130 erkännanden, två rättegångar och hundratals spår börjar tanken på en långtgående konspiration göra sig alltmer påmind.

I Blodlokan av Boije af Gennäs får läsaren ta del av verkliga dokument och artiklar från mordnatten. Med en nervkittlande lek mellan verklighet och fiktion målar hon upp en skrämmande bild av händelsen som skakade Sverige.

”När jag läser Blodlokan känns Louise scenario obehagligt trovärdigt,” säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”Ingen vet vem som sköt Palme, men jag tycker att alla som vill fördjupa sin bild av vad som kan ha hänt bör läsa Blodlokan.”

Den inledande delen av Motståndstrilogin har hyllats av både läsare och kritiker. ”Det var längesen jag läste en så här bra psykologisk spänningsroman. Att Palmemordet utgör en del av handlingen är förstås bara ett plus,” skriver författaren Mattias Edvardsson.

Lotta Olsson, DN, skriver: ”Ruskigt spännande historia […] Första delen i en ny trilogi, och om intrigen håller hela vägen blir det riktigt, riktigt bra.”

© Bookmark Förlag

print

Våra samarbetspartners