SECOND BILLING TO THE ROLLING STONES, KB, Malmö den 3 juli 2020 – Stones-hyllning med Dr. Rock och (kändis)vänner

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Streamad konsert:

Många av Kulturbolaget livestreams har haft Håkan Bladh alias Dr Rock som medarrangör. Denna gång har den gode doktorn samlat ihop en bunt vänner och tillsammans kör de igång en tribute show till ett av Dr Rocks favoritband – The Rolling Stones.

Hellberg, Ronander och VA Rocks-Ida

Kvällens konsert kallas kort och gott för Second Billing to The Rolling Stones – Livestream från KB och det säger väl allt. Först ut var bästisen och tillika Stonesfantasten Malmös egen Nisse Hellberg (Wilmer X) med sin version av Brown Sugar. Bakom sig hade hade han bland andra Wilmer X-kollegorna Sticky Bomb (trummor) och Thomas Holst (gitarr) som tillsammans med Pelle Jernryd (gitarr), Micke Björk (bas), Mange Nörrenberg (klaviatur) utgjorde kvällens husband. Efter Nisses låt följde Malmöbon Mats Ronander och hans tolkning av Dead Flowers. Sedan tog Malmös coolaste hårdrockerska VA Rocks sångerska och ledare Ida Svensson Vollmer över sångmicken med tolkningar av i tur och ordning Honky Tonk Women, Wild Horses – med lite hjälp av Thomas Holst – och It’s Only Rock ‘n’ Roll (But I Like It).

Alla artister har spelat på KB nyligen

Nästa kvinna till rakning vid micken var ytterligare en Malmöbo, nämligen The Sounds Maja Ivarsson som kom in och körde sina tolkningar av Beast of Burden, As Tears Go By och Get Off of My Cloud.

Den trogne tittaren av KB:s livestream och känner säkert igen mönstret här – alla artisterna har ju nyligen spelat på KB. Samtidigt var VA Rocks ett av de sista banden på scen innan pandemin bröt ut.

Mellansnack och covers

Det bjöds på en del mellansnack signerat Dr Rock och kvällen avslutades med Mats Ronanders tolkningar av Live With Me och Jumpin’ Jack Flash samt Nisse Hellbergs tolkningar av den oväntade Parachute Woman och Chuck Berrys Little Queenie där även Malla hjälpte till med sitt munspel.

Låtvalet speglade verkligen artistens egna favoriter ur Rolling Stones stora låtskatt där även alster som inte skrivits av Jagger/Richards fick plats och precis som Nisse också påpekade så startade Rolling Stones som bekant i egenskap av ett coverband, så de egna låtarna började dominera först med plattan Aftermath 1966.

Skriven 2020-07-03

print

Våra samarbetspartners