BRIGHT EYES gör comeback med första albumet på tio år

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det efterlängtade nya albumet släpps i augusti

Det har gått nio år sedan Bright Eyes släppte sitt senaste album The People’s Key. Till fansens stora glädje kan nu den ikoniska trion avslöja att deras efterlängtade tionde album Down In The Weeds, Where The World Once Was kommer att släppas den 21 augusti via Dead Oceans/Playground. De firar den glada nyheten med den färska singeln Mariana Trench plus musikvideo.

Fansen har väntat otåligt på albumdetaljer ända sedan bandets konton på sociala medier plötsligt uppdaterades i januari. Ett flertal förtrollande låtar släpptes sedan under månaderna som följde – melankoliska Persona Non Grata gav ett första smakprov på vad lyssnarna kunde vänta sig på en fulländare så småningom, sedan kom eleganta Forced Convalescence, och nu senast orkestrala One And Done. Nya singeln Mariana Trench spritter av spänning och ångest, och videon är ett samarbete mellan 18 personer som på sina respektive håll under skapandeprocessen fick uppleva både att sitta i karantän och glädjen av att till slut få komma ut ur sina hem igen.

Down In The Weeds, Where The World Once Was skildrar ur ett globalt perspektiv en påtaglig apokalyptisk ångest, men på ett personligt plan handlar albumet om att vada igenom sina mörka minnen för att försöka hitta tillbaka till det vackra. För frontmannen Conor Oberst blev detta representativt för att hitta tillbaka till Bright Eyes – bandet blev en nostalgisk symbol för svunna tider när allt var lite lättare, men omvandlades till en kanal för att bearbeta en ny verklighet.

Vänskapen mellan medlemmarna Oberst, Mike Mogis och Nathaniel Walcott har fortsatt varit stark under Bright Eyes paus. Denna paus kom till ända när Oberst föreslog en återförening för Mogis och Walcott 2017. Svaret var självklart, och den 21 augusti får vi höra resultatet.

Låtlista
1. Pageturner’s Rag
2. Dance And Sing
3. Just Once In The World
4. Mariana Trench
5. One And Done
6. Pan And Broom
7. Stairwell Song
8. Persona Non Grata
9. Tilt-A-Whirl
10. Hot Car In The Sun
11. Forced Convalescence
12. To Death’s Heart (In Three Parts)
13. Calais To Dover
14. Comet Song

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners